1. İstanbul Işık Festivali Başladı

1. İstanbul Işık Festivali Başladı

BM, 2015 yılını Uluslararası Işık Yılı ilan etti.

Geçmişi 17. yüzyıla kadar uzanan ışık festivallerinin dünyadaki en önemli örnekleri arasında Lyon, Prag, New York, Berlin, Amsterdam, Portekiz ve Sidney Işık Festivalleri geliyor.

Şehirlerin sembolü niteliğindeki tarihi binalar ile caddelerin ışıkla yeniden tasarlanması şehirleri kültürel bir çekim alanına dönüştürüyor. Festival kapsamında ışık ile çizilen tablolar, oluşturulan illüzyonlar ve yüzlerce sanat eseri şehirlerin turizm potansiyelini de hatırı sayılır biçimde artırıyor.

Festivalde yer alan toplam 24 ışık enstalasyonu, dünyanın dört bir yanından gelen ışık sanatçıları tarafından oluşturuldu. Her biri, Meydan, Park, Raffles Hotel İstanbul ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi gibi mekanlarda sergileniyor.

Festival 24 ışık enstalasyonunun yanı sıra workshop’lar ve söyleÅŸilerle zenginleÅŸiyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük açık hava sanat galerisi olma özelliÄŸini de taşıyan Ä°stanbul Light Festival, yaÅŸamın kaynağı olan ışığı kullanarak yenilikçi ışık enstalasyonları ve dev ölçeklerde projeksiyonlar ile benzersiz bir Ä°stanbul deneyimi yaÅŸatıyor.

17 gün sürecek Ä°stanbul Light Festival’i Zorlu Center’da 29 Kasım 2015 tarihine kadar her gün 18.00–23.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir