Kadınların kullandığı temizlik ürünlerinin 55 binden fazlası zararlı kimyasal içeriyor. Bu ürünler kanser de yapıyor, sinir sistemini de bozuyor.
Ev temizliği için kullanılan zehir deterjan, mikroplara zarar veriyor ancak insana daha çok zarar veriyor başta AKCİĞER, KARACİĞER ve BEYİN bu kimyasal zehirlere maruz kalıyor. Sıvı sabun, duş jeli ve şampuanlarda deterjandır. Aynı şekilde traş köpük ve jelleri kimyasallardan oluşur. Diş macunu içinde çeşitli deterjan hammaddeleri gibi kanserojen kimyasal maddeler bulunur. Kolaltına sürülen kozmetikler ise göğüs ve lenf kanseri başta olmak üzere pek çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır.
Akciğer tahribatı, iltihabı, alerjik hastalıklar, santral sinir sistemi, kalp, böbrek ve kan damar rahatsızlıkları, endokrin ve bağışıklık sistemi bozuklukları, kanser gibi hastalıkların kaynağı kullanılan kimyasal ürünler yüzündendir. Deterjanlar egzama, bağırsak kanseri, solunum yolları enfeksiyonlarına da yol açmaktadır
Giysilerinizde kalan deterjan artıklarının temizlenebilmesi için çamaşır makinesinde 8 ton su ile durulamak gerekir. Bulaşık makinesindeki deterjana maruz kalan bulaşıkları ise 6 ton su ile durulamak gerekir.
Özellikle iç çamaşırları deriyle temas halinde oldukları için çok tehlikeli sonuçlar doğurabilirler. Deterjanlar, deriye temas etmesi halinde derinin yağını alır, kurumasına ve çatlamasına, hassas kişilerde dermatitlerin oluşumuna neden olur. Lenf, göğüs, prostat, rahim ve deri kanserlerinde son yıllarda hızla artış gerçekleşti. Her geçen yıl cilt hastalıklarında oluşan artış nedeniyle akıllara eskiden deterjan mı? vardı sorusunu getirmeye başladı.
Banyoda duş alırken bile duş jeli kullanıldığında bu kimyasal artıkların temizlenebilmesi için 2 ton su ile durulanmak gerekiyor.
Deterjanla yıkanan yemek kabından insan vücuduna günde 75 mg deterjan girmektedir. Bebeklerde ise bu miktar 250 mg’a kadar çıkıyor.
Sıvı sabunlardaki kimyasallar ise durulama ile ellerden çıkmadığı gibi deri yoluyla ağzdan vücuda girerler.
Temizlik ürünlerindeki kimyasallar insanın vücut yapısını bozarak sebebi bilinemeyen hastılıklara neden olur. Morfea gibi deri hastalıkları oluşabilir.
Deterjanları kaynatıp solumakta kanser nedenleri arasındadır.
Çevreyi koruma önlemi almadan kafasına göre sanayileşen ülkelerdeki denetim yoksunluğu, çarpık kentleşme, hızla artan nüfus ve toplum bilgisizliğinden kaynaklanan ihmalkarlıklar sonucu, sağlıklı yaşam için gereken doğa kirliliği hızla artmakta ve gelecek nesillere her geçen gün pisletilen bir dünya bırakılmaktadır.