İnternetli Akıllı Otomobillerde Güvenlik Sorunu

İnternetli Akıllı Otomobillerde Güvenlik Sorunu

Gelişen teknolojiyle birlikte otomobiller internete bağlanabilir hale geldi. Ancak akıllı otomobillerde gizlilik, yazılım güncellemeleri ve otomobile yönelik mobil uygulamalar; bilgisayar ve internet korsanlarının potansiyel olarak saldırı düzenleyebileceği alanlar olarak öne çıkıyor.

Gizlilik, güncellemeler ve bu araçlara özel akıllı telefon uygulamaları, internet suçluları için üç ayrı saldırı vektörüne dönüşebiliyor. İnternet bağlantılı otomobiller, çok uzun zamandır bilgisayar ve akıllı telefon dünyasında mevcut olan tehditler için yeni bir alan olabilir.

Örneğin internet bağlantılı otomobil sahipleri, şifrelerinin çalınmasıyla karşı karşıya kalabilir. Aracın yerinin belirlenmesi ve kapı kilitlerinin uzaktan açılması sağlayacaktır.

Kimlik avı, tuş kaydediciler veya sosyal mühendislik araçlarını kullanarak bir otomobil web sitesine erişmek için gereken kimlik bilgilerini çalan ve kullanıcı bilgilerine yetkisiz bir şekilde erişim sağlayanlar ardından aracın kendisine de erişim sağlayabilir. Böylece, aynı kimlik bilgileriyle mobil bir uygulama yükleyerek ve potansiyel olarak otomobili açmaya gerek duymadan uzaktan hizmetleri etkinleştirerek otomobili hareket ettirmeleri mümkün.

Mobil Uygulama güvenli olmadığında, telefonunuzu her kim çalarsa araca da erişim yapabilecek.

Bazı fonksiyonlar, aracın içindeki SIM kartı kullanarak SMS üzerinden iletişim kurabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir