Bulgaristan Elektrik Dağıtım Şirketine Türk Şirket Talip Oldu

Bulgaristan Elektrik Dağıtım Şirketine Türk Şirket Talip Oldu

Çek sermayeli Batı Bulgaristan’ın en büyük elektrik dağıtım şirketi CEZ satışa çıkarılıyor.

Türk STFA Yatırım şirketiyle ortaklık kuran Prista Oil ile birlikte 5 şirket CEZ’e talip. Tekliflerin sunulması için son tarih 31 Temmuz 2017 olarak açıklandı.

CEZ için sunulan fiyat teklifi 300 milyon avro civarında ancak ihaleyi kazanan şirket, CEZ’in Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na olan 100 milyon avroluk borcunu da üstlenmek zorunda.

Bulgaristan enerji uzmanlarına göre CEZ’in devlete ait olması nedeniyle Çek Cumhuriyeti’ndeki siyasi belirsizlik ve Ekim’de gerçekleşecek seçimler CEZ’in Bulgaristan’daki varlıklarının satış sürecini geciktirebileceği belirtiliyor.

CEZ Group, birçok Orta ve Güneydoğu Avrupa ülkesi ile Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren entegre bir enerji grubudur. Grubun ana faaliyet alanı, elektrik ve ısı üretimi, dağıtımı, ticareti ve satışı, doğalgaz ticareti ile satışı, kömür çıkarımı ve enerji hizmetleridir. CEZ Group şirketleri, 26 bin üzerinde çalışanı ile faaliyet gösterir.

CEZ Group’un yurtdışındaki başlıca faaliyetleri; elektrik dağıtımı, üretimi, ticareti ve satışıdır. CEZ Group, Almanya, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Türkiye ile Slovakya’daki üretim ve dağıtım varlıklarının sahibi ya da ortağı konumundadır. CEZ Group’un Hollanda ve İrlanda’da kurulu iştirakleri, holding şirketleri ve finansman sağlayan şirketlerdir.

Türkiye’de CEZ Group ve Türkiye’deki ortağı ile bir dağıtım ve satış şirketi işletirken, gaz yakıtlı, hidroelektrik santralleri ile rüzgâr santrallerinden elektrik üretmektedir.

CEZ Group, birçok Avrupa ülkesinde elektrik ve diğer emtiaların toptan satış piyasalarında ticari faaliyetlerini yürütmektedir. CEZ Group, sadece Çek Cumhuriyeti’ndeki nihai müşteriye değil aynı zamanda Romanya, Bulgaristan, Türkiye, Macaristan, Polonya ve Slovakya’daki nihai müşterilere de elektrik ya da doğalgaz satmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir