Yunanistan’ı Bu Yıl Rekor Sayıda Turist Ziyaret Edecek

Yunanistan'ı Bu Yıl Rekor Sayıda Turist Ziyaret Edecek

Bu yıl Alman turistlerin Yunanistan’a yoğunlaşacağı belirtiliyor. Yunanistan Turizm İşletmeleri Birliği Başkanı bu yıl Yunanistan’a gitmesi beklenen turist sayısında 2 milyon artış olduğunu belirtti.

Bir Alman gazetesi bu yıl Yunanistan’a 27 milyon turistin gideceğini belirtirken, yaz sezonunda Yunanistan’ın, Akdeniz’deki diğer tatil destinasyonlarının karşılaştığı zorluklardan faydalanmak istediğini ve Türkiye ile Mısır’a göre Yunanistan’ın güvenli tatil destinasyonu sayıldığını belirtti. İspanya’da fiyatlar yükseldiği için sınırlarını aşmış durumda.

Ekonomisi batık durumda olan Yunanistan, Türkiye’nin sunduğu imkanları sağlayamamasına rağmen turizm sektörü büyük iyimserliğe sahip.

Yunanistan ile ilgili ilk verilerde, Almanya’dan büyük talebin olduğu görülüyor. Alman turistler bu yıl da Türkiye yerine Yunanistan’a gidecek.

Ancak bu durum geçici, Türkiye güvenlik önlemlerini Yunanistan gibi sağladığında kaybettiği turistleri tekrar geri çekecektir. Turizmde hiçbir ülke Türkiye kadar turistlere iyi imkanlar sağlayamıyor. Turistlerin Türkiye’yi terketme nedeni memnuniyetsizlik değil, dünya medyasının Türkiye’yi terör ülkesi olarak göstermesi. Bunun en büyük örneği Fransa’ya farklı Türkiye’ye farklı yönde dünya medyasında çıkan olumsuz haberlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir