Jessie J Kimdir

Jessie J Kimdir

Jessica Ellen Cornish sahne adıyla Jessie J 27 Mart 1988 yılında Londra’da doğan İngiliz şarkı sözü yazarı ve pop müzik şarkıcısıdır. Lise eğitimini Mayfield Lisesinde aldı.

İlk albümü Who You Are’ı çıkarmıştır. Miley Cyrus ve Chris Brown’a yazdığı şarkı sözlerinden sonra ünlü olmuştur. Yazdığı şarkılardan Party in the U.S.A. başarılı olmuş ve birçok listeye girmiştir.

İlk çıkardığı şarkısı “Do It Like a Dude” Birleşik Krallık listelerinde 2. sıraya kadar çıkmıştır. Arkasından çıkardığı “Price Tag” şarkısı ise birçok listede 1. olmayı başarmıştır.

2. stüdyo albümü olan Alive’ı 23 Eylülde piyasaya sürmüştür. Albüm ilk haftasından İngiltere’de haftanın en çok satan 5 albümü arasına girmiştir. Albümden çekilecek 2. klibin “Thunder” olduğu Jessie J tarafından doğrulanmıştır. Sanatçının şu ana kadar dünya genelinde 11 milyon single ve 2.5 milyonluk bir albüm satışı vardır.

2010 BBC Sound of 2011 ödülünü ve 2011 BRIT Awards Critics Choice ödülünü kazandı, 2011 MTV Brand New 2011 Next Big Thing İkincisi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir