Türkiye Yeni Yazılımcılara İhtiyaç Duyuyor Yazılımcı Açığı Var

Türkiye Yeni Yazılımcılara İhtiyaç Duyuyor Yazılımcı Açığı Var

Türkiye’de genişbant internet abone sayısı 1 ay içinde 500 bin abone artarak 40 milyon 500 bine yükseldi. Taşınabilir internet abone sayısı 31 milyon 800 bine yükselirken, mobil gsm abone sayısı 72 milyona, M2M makineler arası iletişim abone sayısı ise 2 milyon 500 bine ulaştı.

Dünyada bilişim sektörü büyüme hızı 3-4 kat artarken Türkiye’deki bilgi ve iletişim sektöründeki büyüme hızı yüzde 10’dan fazla oldu.

Dünyadaki mobil abone sayısı 7 milyar civarındayken internet kullanıcısı 3 milyardan fazla. Her dakikada 5 milyon video izlenirken, 2 milyon 400 bin arama yapılıyor ve 430 binden fazla tweet atılıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan; Bilgi ve iletişim sektörünün tüm sektörlerin lokomotifi olduğunu, Bakanlık olarak önümüzdeki günlerde bilgi ve iletişim sektöründe faaliyet gösteren yazılımcı firmalara Ar-Ge desteği vermeye başlayacaklarını ve Türkiye’de bir yıl içinde internet ve mobil iletişim için ulaşılmayan hiçbir yerin kalmayacağını ifade etti.

Türkiye’nin yeni yazılımcılara ihtiyacı var. Her yıl en az 10 bin yeni yazılımcıya ihtiyaç duyuluyor. Sadece Türkiye’de değil Avrupa Birliği içinde ciddi yazılımcı ihtiyacı olduğu belirtilirken, Türkiye’nin önümüzdeki 5 yıl içinde 860 bin yeni yazılım elemanına ihtiyaç duyacağı belirtildi.

Yazılım sektöründe her yıl 50 bin civarında yeni personel ihtiyacı duyulurken Üniversitelerden mezun olan öğrenci sayısı sadece 12 bin civarında kalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir