Facebook’da Videolar Yoluyla Zararlı Yazılım Bulaştırılıyor

Facebook'da Videolar Yoluyla Zararlı Yazılım Bulaştırılıyor

Facebook hesaplarını ele geçiren internet hırsızları tarafından gönderilen cinsel içerikli sahte YouTube videosu için bağlantıya tıklanırsa youtube adresi yerine farklı bir sayfa açılarak sahte youtube sitesi ortaya çıkıyor.

Açılan sayfada video çalışmayacağı için bir eklenti indirilmesi gerektiği belirtilerek eklentiyi indirmeniz isteniyor.

Bu eklenti indirildiği zaman cihazdaki tüm bilgilere erişiliyor. Tüm giriş bilgileri, şifreler, internet geçmişi, kredi kartı bilgileri vb. Daha sonra bu bilgiler istenilen yere kopyalanıyor.

Eklentinin yaptığı diğer bir şey de, sahte YouTube videosunun adresini, ele geçirilen Facebook hesaplarıyla tekrar paylaşmak. Böylelikle virüs aktif olarak dağıtılabiliyor.

Bu yolla yaklaşık 20 bin kişinin cihazına eklenti yükleme gerçekleşti.

Bu virüs ortaya çıktıktan sonra Google bu eklentiyi Chrome Web Store’dan kaldırdı.

Facebook’taki bu tarz sahtekarlıklardan nasıl korunmak gerekir?

Facebook hakkındaki virüsler, aldatmacalar ve türleri öğrenilmeli. İnternet hırsızlarının cihazlara sızmak için kullanacağı birkaç yöntem var, bunlar iyice öğrenilerek dikkatli olmak gerekir.

Cihazlardan internete girilen web tarayıcılarında kurulan eklentiler kontrol edilmeli. Şüpheli görülen ya da işinize yaramayan tüm eklentileri kaldırın ya da eklenti olmayacak şekilde tarayıcıları açın.

Eğer bu şekilde bir arkadaşınız gönderi paylaşırsa onları uyarın büyük bir ihtimalle internet hırsızları hesaplarını ele geçirdi.

İnternet kullanan bütün kullandığınız cihazlara antivirüs programları yükleyin. Bu programlar bu sahtekarlıkları büyük oranda tanıyarak koruma sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir