Bir Zamanlar Çöplüğüyle Ünlü Ümraniye En Temiz İlçe Ünvanını Kaptırmak İstemiyor

Bir Zamanlar Çöplüğüyle Ünlü Ümraniye En Temiz İlçe Ünvanını Kaptırmak İstemiyorBir Zamanlar Çöplüğüyle Ünlü Ümraniye En Temiz İlçe Ünvanını Kaptırmak İstemiyor

1993 yılında İstanbul Ümraniye’de bir kaç yıl kontrolsüz çöp alanları nedeniyle birikmeden kaynaklanan metan gazı faciası meydana gelmiş ve çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

Sonraki yıllarda Ümraniye bu durumdan kurtularak büyük bir değişim içine girmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği Türkiye’nin En Temiz Şehri Yarışmasında İstanbul’un en temiz ilçesi olarak seçilmişti.

En temiz ilçe unvanına sahip olan Ümraniye, bu unvanını kaptırmak istemiyor. İlçe temizliği için başlattığı temizlik seferberliğini aralıksız sürdürüyor.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Göreve geldiğimizde öncelikli hizmetlerimizden biri olarak, Ümraniyemizi tertemiz, pırıl pırıl bir ilçe yapmayı hedefledik. O dönemde mevcut temizlik kadrosu ve araç gereç kalitesi ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeyde değildi. İlk iş olarak bu ihtiyaçlarımızı giderdik. Hemen ardından da yoğun bir temizlik seferberliği başlattık. Bu çalışmalarımız sonunda en temiz ilçe ödülü aldık. Bugün de bu çalışmalarımız kapsamında periyodik olarak sürdürdüğümüz temizlik faaliyetlerimizi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan başlattık” dedi.

Ayrıca Ümraniye Belediyesi 444 98 22 numaralı Çözüm Merkezi ve Sosyal Medya Hesaplarıyla gelen, anlık şikayetleri ekipler en kısa sürede çözüme kavuşturuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir