Akıllı telefon internet güvenliği

Akıllı telefon internet güvenliği

Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlarda alınması gereken güvenlik önlemleri;

Telefonunuzda PIN ayarını aktif hale getirerek telefonunuzu şifreleyin. Telefonunuz kaybolur veya çalınırsa izinsiz kullanımının önüne geçilmiş olunur.

Akıllı telefonunuzu yedekleyin, saklamış olduğunuz bütün verileri (rehber öğeleri, belgeler, fotoğraflar vb.) yedeklemeniz tavsiye edilir.

Yalnızca güvenilir kaynaklardan gelen uygulamaları yükleyin. Uygulamayı kabul etmeden önce uygulamaların kişisel bilgilerinize erişim yetkisi hakkında daha dikkatli olun. Aksi halde indireceğiniz uygulama ile kişisel bilgileriniz ve konum bilginiz üzerinde işlem yapılmasına izin vermiş olabilirsiniz.

Eğer halka açık bir Wi-Fi ağı kullanıyorsanız, telefonunuz internet hırsızlarının kolay hedefi olabilir. Özellikle kişisel veya hassas bilgilerinize erişirken, söz konusu riske maruz kalma ihtimalini azaltmak için; halka açık ağ kullanımını kısıtlamalı ve onun yerine güvenebileceğiniz bir operatöre ait güvenli Wi-Fi veya kablosuz mobil bağlantı kullanmalısınız.

Eski telefonunuzu vermeden veya satmadan önce kişisel tüm bilgilerinizi silin veya telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayın. Aksi halde akıllı telefonunuzdaki verilere erişilebileceği gibi kişisel verilerinizin istenilmeyen kullanımı söz konusu olabilecektir.

Telefonunuzun çalınması veya kaybolması durumunda, hattınızı kapatmak için operatörünüze başvurun. Çalınan telefonunuzun ülkemizde kullanımını engellemek için durumu;
https://tuketici.btk.gov.tr/sss/?i=2
adresinden BTK’ya bildirebilirsiniz.

Tanınmış bazı uygulama mağazalarındaki uygulamalar aynı zamanda içerik derecelendirmeleri de sunmaktadır. Derecelendirmeler, bir uygulamanın çocuklar için uygun olup olmadığı noktasında size yardımcı olabilmektedir.

Ebeveynlerin Uygulama İçi Satın Alımlara Dikkat Etmesi Gerekmektedir. Pek çok ücretli/ücretsiz uygulama, ilave hizmetler/ekstralar için ayrıca ücret talep edebilmektedir. Bu yöntem ile yapılan satın alımlara uygulama içi satın alımlar denilmektedir. Örneğin, bir oyun uygulamasında ileri seviyelere geçilmesi veya oyun hızının arttırılması için ilave ücret verilmesi bu kapsama girmektedir. Bu noktada, çocuklar ebeveynlerin rızası dışında, söz konusu oyunlar veya uygulamaları kullanarak uygulama içi satın alımlar yapabilmekte olup, bu durum yüksek faturalara neden olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir