Türkiye’nin Grur Duyulacak En Büyük Güneş Enerji Santrali Açıldı

Türkiye'nin Grur Duyulacak En Büyük Güneş Enerji Santrali Açıldı

Fosil yakıtlara yıllarca milyarlarca dolar yurt dışına para kaptıran Türkiye’de Fotovoltaik Enerji Sektöründe lider konumdaki Tekno Ray Solar 22,5 megavat kapasitelik Türkiye’nin en büyük Güneş enerji santralini Konya’da 430 dönüm arazi üzerinde açtı. 8 ay süren santral inşaatında toplamda 74 bin 106 güneş enerji panel kullanıldı.

Kurduğu santrallerle yenilenebilir ve sınırsız enerji kaynağı güneşi karlı bir yatırıma dönüştüren Tekno Ray Solar toplam 22,5 Milyon dolar yatırım maliyeti olan Konya Kızören Güneş Enerjisi Santrali, yıllık ortalama 20.000 hanenin elektik ihtiyacını karşılayacak.

En yüksek kalitede ekipmanların kullanıldığı Konya Kızören Güneş Enerjisi Santrali, uzaktan takip ve uzaktan kontrol adı verilen ve tam otomatik olma özelliği taşıyan online scada mimarisine sahip Türkiye’deki tek Güneş Enerjisi Santrali olma özelliğini taşıyor.

Basın toplantısında konuşma yapan Tekno Şirketler Grubu CEO’su Sayın Altay Çoşkunoğlu, “Güneş Türkiye’nin milli servetidir. Güneş enerjisi sektörünün Türkiye’de hızla büyüyeceğine ve güneşten elde edilen enerjinin diğer tüm enerji kaynaklarının önüne geçeceğine inanıyoruz” dedi.

Enerray CEO’su Michele Scandellari “Tekno Ray Solar bizim ilk yabancı ortağımız ve kendileriyle çalışmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Türkiye’deki bu ortaklığımız ile şirketimiz dünya markası olma yolunda adım attı. Şu an toplam 12 ülkede inşaa etmekte olduğumuz toplam kurulu gücü 600 MW’ı aşan Güneş Enerjisi Santrallerimiz var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir