PFDK’dan Trabzonspor İçin Skandal Ceza Kararı

PFDK'dan Trabzonspor İçin Skandal Ceza Kararı

PFDK günlerdir basında çıkan çok ağır ceza verilecek iddialarına karşı hiç bir caydırıcılığı olmayan rutin cezaları açıkladı.

Maçın tam süresinde tamamlanmasını engelleyen Hakeme saldıran taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Trabzonspor kulübüne 4 maç seyircisiz oynama cezası ve 750 bin TL para cezası verildi.

Ayrıca Trabzonspor, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 50 bin TL, tribünlere spor ahlakına aykırı pankart asılmasından ötürü 15 bin TL stadyuma usulsüz seyircisiz alınmasından ötürü 100 bin TL gibi para cezalarıyla PFDK bir sonraki Fenerbahçe maçlarında yine olayları çıkarabilecek skandal kararlara oy çokluğuyla imza attı.

Kamuoyunun beklentisi Trabzonspor’un sonraki önemsiz 4 lig karşılaşmasını seyircisiz oynaması değil, 4 sezon Trabzonda Fenerbahçe maçlarının seyircisiz oynatılması yönündeydi. Trabzonda tribünlerdeki şiddet verilen bu caydırıcı olmayan cezalarla kar topu gibi büyüyor.

Bir UEFA maçında sahaya en ufak bir çöp dahi atmaya korkan Trabzonspor seyircisi TFF’nin bu hafif kararlarını kaale almamakta.

Bundan sonra Trabzonda oynanacak olan Trabzonspor – Fenerbahçe maçlarına yabancı hakem atanmalı. Trabzonspor izleyicisi UEFA’ya karşı saygı ve korku içinde. Yabancı bir hakemin yöneteceği bir karşılaşmada bu tür çirkin olaylar asla yaşanmaz.

Trabzon’da Çıkan Olaylara TFF ve Tahkimin Hafif Cezaları Etkili Oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir