Çocuğum okula gitmekten korkuyor ne yapmalıyım

Çocuğum okula gitmekten korkuyor ne yapmalıyım

Her okul döneminde pek çok öğrenci çeşitli sıkıntılar nedeniyle okula gitme kaygısı taşır. Veli bilinçli hareket ederek öğrencideki sıkıntıyı anlayıp gereken müdahaleyi yapmalıdır.

Çocuğun fiziksel yakınmaları varsa kontrolü için doktora götürün. Sınıf çalışmalarının zorluğundan, sıkıcılığından ya da okul arkadaşları veya öğretmeniyle ilgili konulardan çocuğunuz şikayetçiyse okulu ziyaret edin. Çocuğunuzla korkuları hakkında konuşmaya teşvik edin. Onu yatıştırın ve gün boyunca nerelerde olacağınızı, okulda acil bir durum olduğunda çocuklarla kimin ilgileneceğini ve korkuları olduğunda okulda kimlerle konuşabileceği hakkında bilgi veriniz.

Okula düzenli devam etmesi konusunda ısrarlı olun. Örneğin yakınmaya devam etseler de giyinmesine, servisine binmesine ve okula kadar yürümesine yardım edin. Muhalefet etmeye devam etseler de sınıfa girmesine eşlik etmek, sırasına yerleştirmek ve ardından hemen sınıftan çıkmak gibi konularda ısrar edin. Eğer sorun zor ise; çocuğu önce bir-iki saatliğine, daha sonra yarım gün sonrada tam gün okula gitmesini sistematik bir yaklaşım kullanarak sağlayın. Okula devam etmesi karşılığında evde ya da okulda başka ayrıcalıklar vermek gibi bir takım ödüller sunun. Eğer, belirli gün veya hafta okula devam zorunluluğu varsa ve çocuk bu sınırı zorlamaya çalışıyorsa bu noktada pes etmek tamamen başa dönmek demektir.

Yardım isteyin. Bu sorun genellikle ana-baba ve okul personelinin birlikte çabalarıyla aşılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir