Yetkisiz Kombi Korsan Servisleri Nasıl Anlaşılır

Yetkisiz Kombi Korsan Servisleri Nasıl Anlaşılır

Yetkili olmayan kombi servisleri mağduriyetlere neden olabiliyor.

Genellikle internet üzerinden, sosyal medya aracılığı ile telefon aramaları ya da mesajlarla, kapılara, arabalara broşür veya kartlar bırakarak ulaşmaya çalışan yetkisiz servisler, yetkili servis gibi davranır. Sahte logolar kullanabilir, orijinal şirketin numaralarına yakın telefon hatları temin edebilir, web sitelerinde taklide başvurabilirler.

Sahte servislerle karşılaştığınızda öncelikle bu kişilerin iş yerine ait kimlik bilgilerini kombi markasına ulaşarak yetkili servis aracılığıyla teyit ettirmelisiniz. Yapılan işlem belgelerini ve ödeme yaptığınız tutarların faturalarını mutlaka istemelisiniz.

Korsan servisler; orijinal sağlam parçayı alıp, yerine orijinal olmayan yedek parçayı takabilir. Orijinal olmayan yedek parçaları gereksiz şekilde kullanabilir, orijinal yedek parça sökülerek; arızalı, orijinal olmayan veya ikinci el bir yedek parça ile değiştirilebilir ve yüksek bakım ücretleri istenir. Yedek parça değişiminde verilmesi gereken bir yıllık garanti süresini vermezler. Servis sonrası verilen belge geçersiz olabilir. Yanlış parça kullanımı sonrasında arıza sürerse korsan servisle bir daha iletişim sağlanamayabilir ve yeni arızalar oluşur.

Önemli bir problemi olmayan, küçük ve hızlı bir bakımla düzelecek kombiye bozuk damgası vurarak, yeni bir kombi satmaya çalışabilirler. Ürüne yanlış bir şekilde müdahale edip ürünün garantisinin geçersiz olmasına neden olabilir, yaptıkları hatalarla onarılamaz sonuçlara yol açabilir.

Eğitimsiz (T.C. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan) ve kimliksiz (TSE, Sanayi Bakanlığı’nın onaylamadığı) kurum ve kişiler olmaları sebebi ile mal ve can güvenliği ile ilgili sorun yaşanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir