Yasadışı Bağımsızlık İlan Etmek İsteyen Katalonya’yı Şirketler Terk Etmeye Başladı

Yarın Yasadışı Bağımsızlık İlan Etmek İsteyen Katalonya'yı Şirketler Terk Etmeye Başladı

İspanya’ya bağlı Katalonya özerk bölgesi yasa dışı referandum sonrası 10 Ekim’de yasadışı tek taraflı bağımsızlık ilan etmek istediğini duyurdu. Katalonya’nın tek taraflı bağımsızlık ilan etmesi halinde bu bağımsızlığı dünya ülkeleri tarafından tanınmayacağı için bölge halkı ekonomik olarak çok sert bir düşüş yaşayacak.

Her geçen gün kendi ayağına sıkmaya devam eden Katalan halkı ekonomik zenginliğine güveniyordu ancak durum tersine dönmeye başladı ve çok sayıda şirket Katalonya özerk bölgesinden gitmeye başladı.

İspanya’dan kopma endişesi yaşayan şirketler, genel müdürlüklerini Katalonya dışına İspanya merkezlerine taşımaya başladı.

İspanya Ekonomi Bakanı, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra, şirketlerin merkez binalarını Katalonya dışındaki başka kentlere çekmek istemeleri halinde bu sürecin hızlandırılabilmesi için kanun hükmünde kararname çıkardıklarını açıklamıştı.

İspanya’nın en büyük iki bankalarından Caixa bankası ve Sabadell bankası genel müdürlüklerini Katalonya dışına taşıdı.

Enerji üreticisi Gas Natural Fenosa, Tekstil üreticisi Dogi Insternational Fabrics, Biyoteknoloji şirketi Oryzon Genomics ve Freixenet firması Katalonya’yı terk eden diğer şirketler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir