Yapı Krediden Engelliler İçin Bir İlk

Yapı Krediden Engelliler İçin Bir İlk
Engellilere yönelik bankacılık hizmetlerinin Türkiye’de ilk örneklerini sergileyen ve bu anlamda birçok ödüle layık görülen Yapı Kredi, ses getirecek yeni uygulamalara imza atmaya hazırlanıyor. Engelsiz Bankacılık Programı kapsamında çağrı merkezinin kapılarını Home Agent uygulaması ile engellilere de açan Yapı Kredi, finans alanında kendini geliştirmek isteyen işitme engelliler için ise eğitimlerine işaret dilini ekledi.

Herkese eşit bankacılık ilkesi doğrultusunda 2008 yılında Türkiye’de engellilere yönelik ilk ve en kapsamlı bankacılık programı olan Engelsiz Bankacılık Programı’nı hayata geçiren Yapı Kredi, şimdi de engelli vatandaşların istihdamına katkı sağlıyor. Çağrı merkezinde Home Agent uygulamasına geçen Yapı Kredi, böylece engellilere evlerinden çıkmadan iş hayatına katılma fırsatı sunuyor.

Yapı Kredi’nin Mayıs ayında başlattığı Home Agent uygulaması kapsamında Bankacılık Akademisi’nde eğitimleri tamamlanan engelli vatandaşlar evlerinden çalışmaya Mayıs ayında başladı. Toplam 4 günlük bir eğitimden sonra günlük mesai saatleri içerisinde evden çalışacak Yapı Kredililer, Yapı Kredi Çağrı Merkezi’nde aktif olarak çalışanlar ile aynı fırsat ve olanaklara sahip olacaklar. İlk etapta sadece müşterileri arayarak satış yapacak Home Agent’lar daha sonra çağrılara da yanıt verecekler. Home Agent’ların evlerine Yapı Kredi tarafından gerekli tüm teknik sistemler ise kurularak, faaliyete hazır hale getirildi.

Online eğitimler engelli kullanıcılara yönelik olarak revize ediliyor

Öte yandan farklı konularda bir çok eğitim videolarıyla herkese eşit fırsat sunmaya özen gösteren Yapı Kredi, İşitme Engelliler Federasyonu ile iş birliği kapsamında web sitesindeki geniş kapsamlı eğitimlere işaret dilini de ekledi. Yapı Kredi Bankacılık Akademisi tarafından hazırlanan bu eğitim videolarına işaret dilini de ekleyen Yapı Kredi, bu sayede finans sektöründe bir ilke daha imza atmış oldu.

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nin geçtiğimiz yıl kurulan stüdyosunda gerçekleştirilen Akademi Online eğitimleri ile Türkiye’nin dört bir yanındaki Yapı Kredi çalışanları, müşteriler, üniversite öğrencileri ve gençler birçok farklı konudaki eğitimlere ulaşabiliyor.

Yapı Kredi’den Engelsiz Bankacılık Uygulamaları
Bugün 62 farklı ilde, 725 Engelsiz ATM ile ortopedik ve görme engelli müşterilerine hizmet sunan Yapı Kredi, Türkiye’de engelsiz vatandaşlara yönelik ilk uygulamasını 2008 yılında Online Chat hizmeti sunarak başlattı. İşitme engelli müşterilerin telefon bankacılığından ulaşamadıkları hizmetleri 7 gün 24 saat internet üzerinden almasını sağlayan Yapı Kredi ayrıca Söz Dinleyen Telefon Bankacılığı ile görme engelli müşterilerin piyasalardaki anlık değişimleri Çağrı Merkezi sesli yanıt sistemi üzerinden sesli olarak öğrenebilmesine imkan tanıdı. 2011 yılında hayata geçirdiği www.engelsizbankacilik.com web sitesiyle Türkiye’deki engelli vatandaşların finans sektörüne erişimini kolaylaştırarak, toplumun genelinde bu konuda bir bilinç oluşturmayı hedefliyor. iPhone uygulamasını engelli kullanıcıları da gözönünde bulundurarak geliştiren Yapı Kredi, tüm buton ve fonksiyonları doğru şekilde etiketleyerek, Voice Over uygulaması ile tam uyumlu hale getirdi.

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi ile birlikte 2012 yılında başlatılan Konuşmak Elimizde projesi ise İşitme Engelliler Federasyonu işbirliği ile yürütüldü.. Bugüne kadar toplam 279 gönüllü şube çalışanlarına işaret dili eğitimleri veren Yapı Kredi, bu sayede işitme engelli müşterileriyle aynı dili konuşarak kendilerine daha doğru ve hızlı hizmet veriyor.

Yapı Kredi Engelsiz Bankacılık uygulamalarıyla 2011 yılında Kurumsal Sorumluluk alanında Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülüne layık görüldü. 2012 yılında ise engelli çalışan istihdamı konusundaki çalışmalarıyla TC Cumhurbaşkanlığı Ödülüne ve İşitme Engelliler Federasyonu tarafından Konuşmak Elimizde Projesi ile İşitme Engelliler için Türkiye’nin İlkleri ödülünü alan Yapı Kredi, 2013 yılında ise Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından Engelsiz Özel ektörTürkiye Halk Sağlığı Derneği tarafından Engelli Sağlığı – Engelsiz Bankacılık, İşitme Engelliler Federasyonu tarafından da – İşitme Engelliler için Türkiye’nin İlkleri ödüllerine layık görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir