Yapay Zeka Konusunda Lider Amerika ve Çin’e Yeni Rakipler Japonya İsrail ve İngiltere

Yapay Zeka Konusunda Lider Amerika ve Çin'e Yeni Rakipler Japonya İsrail ve İngiltere

Dünyanın lider denetim ve danışmanlık şirketlerinden EY’nin 126 üst düzey yapay zeka çalışanı ile yaptığı araştırmada, Amerika yüzde 40’lık oranla yapay zeka konusunda liderliği alırken, Çin yüzde 32 oran ile ikinci sırada yer aldı.

Yapay zeka konusunda Japonya, İsrail ve İngiltere ön plana çıkıyor.

İsrail ve Japonya’da yüksek büyüme gösteren start up’ların olması ve İngiltere’de bu alanda gelişmiş akademik topluluk, bu ülkelere avantaj sağlıyor.

Yapay zekada başarının sırrı, kaliteli veriye erişim ve hükümetlerin bu alanı önceliklendirmesinde yatıyor. Bu alanda öne geçen ülkeler, veriye erişim için avantaja ve ellerindeki verinin kendilerine sağladığı geleceği görme imkânına sahip oluyor.

Araştırma sonuçlarına göre; önümüzdeki yıl blockchain gibi teknolojilerin kullanım alanı artarken, dönüştürücü teknolojilerde liderlik yapay zekada olacak. Kıdemli yapay zeka profesyonellerinin yüzde 39’u makine öğrenmesinin bu yıl en çok gelişen yenilikçi teknoloji olacağını öngörüyor.

Ankette, yapay zekanın benimsenmesi önündeki en önemli engeller olarak yetenek eksikliği (yüzde 57) ve karar alma süreçlerine dâhil olamama (yüzde 43) gösteriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir