WinRAR’ın Tüm Sürümlerinde Güvenlik Açığı Bulundu WinRAR’a Hızlı Alternatif Bandizip

Bilgisayarlarında Winrar yüklü her sürüm (son 19 yıl için) internet suçlularının bilgisayarlara sızabildiği çok kritik bir hata içerdiği tespit edildi. Bu hatayı kullanan 100’den fazla yol bulundu ve giderek artıyor. Eğer bilgisayarınızda WinRAR yüklü ise hemen kaldırın.

Güvenlik açığı sayesinde sanal suçlular zararlı RAR arşivleri oluşturabiliyor. Bu arşiv açıldığı anda zararlı çalıştırılabilir bir dosya Başlangıç klasörünün içine sessizce çıkarılıyor. Bilgisayarın bir sonraki başlangıcında bu dosya otomatik olarak çalıştırılarak bilgisayara zararlı yazılım bulaştırıyor.

Kötü amaçlı zararlı yazılımın içeriği herhangi bir şey olabilir: bilgisayar ekranını ele geçirebilir ve cihazlardan dosya indirip cihazlara dosya yüklemesine ya da bir bankacılık truva atı ya da bir fidye yazılım veya diğer bir sürü kötü amaçlı yazılımlardan herhangi birini bilgisayara yüklemesine izin veren farklı türden uzaktan erişim araçları olabilir.

Bu 19 yıllık güvenlik açığıyla uğraşmamak için öncelikle WinRAR’ı bilgisayarınızdan kaldırın.

Güney Koreli Bandisoft firması Türkçe ve ÜCRETSİZ olarak Bandizip adında, WinRAR ve WinZIP gibi programlar tarafından sunulan tüm özelliklerle birlikte çok daha fazla ayrıntılı özellikleri sunan bir yazılım üretmiş durumda. Ayrıca oldukça yüksek hızda dosya sıkıştıran ve sıkıştırılmış dosyaları hızlı açan bir program Bandizip, sürükle bırak desteği ile kolay kullanım imkanı tanımaktadır bu programı yükleyerek hem güvenlik açıklarından kurtulursunuz hem de çok daha hızlı ve bir kaç programın yaptığı işlemleri tek programla yapabilirsiniz.

Bandizip Windows yükleme adresi:
www.bandisoft.com/bandizip/dl.php?web

Bandizip for macOS yükleme adresi:
itunes.apple.com/app/id1265704574

Farklı ücretsiz programların da bulunduğu firmanın web adresi: www.bandisoft.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir