Wikipedia Yanlış Bilgi Veriyor Güvenilir Mi Wikipedia Yanlışları Hakkında Kısa Bilgiler

Vikipedi Kısaca Nedir Güvenilir Kaynak Mıdır

İngiltere’de Brighton Üniversitesi medya uzmanı Tara Brabazon öğrencilerine okulda wikipedia’yı kullanmayı yasakladığını açıkladı. Gerekçe olarak öğrencilerin bilgiyi nereden geldiğini bilmeden ve üzerinde düşünmeden kullandıklarını bu da, onların beyinsel faaliyetlerini ve düşünme kapasitelerini körelttiğini, bilgi çağında yaşamalarına rağmen doğru bilgiden yoksun kaldıklarını açıkladı.

Aynı şekilde bazı tarihçi ve uzmanlara göre Wikipedia yanlış bilgiler içerdiği için öğrencilerin akademik performansına olumsuz bir kaynak olduğunu ve bu nedenle Vikipedi’nin Türkiye’de erişiminin yasaklanmasını savunmaktadır.

Vikipedi’nin güvenilirliği ve doğruluğu üzerine tartışmalar mevcuttur ve site yoğun olarak saldırıya maruz kalmaktadır.

Ayrıca sitenin yönetimini kontrol eden kişiler kötü niyetli olursa istedikleri olumsuz konuları sitede istedikleri yanlışlarla tutabilmektedir.

15 Ocak 2001 tarihinde sahibi Amerikalı internet girişimcisi Jimmy Wales tarafından faaliyete açılan site günümüzde 290 dilde kullanıcıların katkısıyla içerik üretiyor.

Vikipedi Wikimedia Vakfı’nın tescilli markasıdır. İnternet üzerinden herkese açık olan ve herkesin içerik ekleyebildiği ve içerik değiştirebildiği bir sitedir. Tüm sayfalarda istenilen bilgi eklenebilir ya da çıkarılabilir. Bu nedenle güvenilir bir kaynak değildir. Farklı görüşlere sahip kişilerin doğru bilgi yerine kendi görüşlerini barındıran içeriklere sıklıkla rastlanır. Çoğu bilginin doğruluğu belirsizdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir