Almanya 2 Yıl Önce Whatsapp Instagram ve Facebook’un Kullanıcı Verilerini İzinsiz Toplamasını Yasaklamıştı

Almanya Whatsapp Instagram ve Facebook'un Kullanıcı Verilerini İzinsiz Toplamasını Yasakladı

Almanya Whatsapp Instagram ve Facebook’un Kullanıcı Verilerini İzinsiz Toplamasını Yasakladı

Kullanıcılarının verilerini izinsiz toplayarak sattığı ortaya çıkan Facebook’a Almanya Federal Rekabet Kurumu dur dedi. Kullanıcı verilerinin izin olmadan toplanmasına geniş kapsamlı bir yasak getirdi.

Almanya’da Facebook ve bünyesindeki Whatsapp ile Instagram gibi platformlardan internetten topladığı verileri kullanıcı profillerine aktaramayacak. Almanya Federal Rekabet Kurumu bunun için kullanıcı onayını şart koştu.

Kullanıcılar sadece bütün verilerinin Facebook tarafından bir profil altında birleştirilmesi ön koşulunu kabul ederlerse sosyal ağı kullanabiliyordu. Bu yasakla kullanıcı onayı olmazsa farklı kanallardan gelen bilgiler Facebook profilindeki verilerle birleştirilemeyecek.

Almanya Rekabet Kurumu Başkanı Andreas Mundt yaptığı açıklamada Facebook’un bundan sonra kullanıcılarını, Facebook ve Facebook harici verilerinin pratikte neredeyse sınırsız bir şekilde toplanmasına ve kullanıcı hesaplarına aktarılmasına zorlayamayacak derken, Sosyal ağ ve diğer web siteleri üzerinden topladığı verilerle pazarda hakim konuma gelen Facebook için Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley ise Facebook’un veri toplama işini kendi platformunun çok ötesine taşıdığını, toplanan verilerle elde ettiği gücün kötüye kullanımını önlemek için istikrarlı eylemlerde bulunmaları gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir