Enerji Etiketleri Değişiyor AB’nin Onayladığı Yeni Enerji Etiketleri Sadece A-G Sınıfı Olacak

Enerji Etiketleri Değişiyor AB'nin Onayladığı Yeni Enerji Etiketleri Sadece A-G Sınıfı Olacak

Enerji Etiketleri Değişiyor AB’nin Onayladığı Yeni Enerji Etiketleri Sadece A-G Sınıfı Olacak

Elektronik eşyalarda kullanılan enerji etiketleriyle ilgili Ocak 2019’da, AB Enerji Etiketleme Yönetmeliği ve Ekodizayn Direktifi için geniş bir ürün önlemleri paketi onaylanırken şimdi AB kurumlarının enerji etiketlerini yenilemek ve bir ürün veritabanı kurmak için 2017 yılında çıkardığı daha geniş bir çerçeve anlaşmasını takip ediyor.

İlk kez üreticiler, aletleri daha kolay tamir edilebilir ve daha uzun ömürlü hale getirmekle yükümlü olacaklar. Kurallar aydınlatma ürünleri, teşhir ürünler, çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolapları gibi günlük ürünler için geçerli olacaktır.

Avrupa Komisyonu’nun ikonik AB enerji etiketi ile ilgili kabul ettiği yeni kurallardan sonra, tüketicilerin enerji ve parasal tasarruf beklentisi içine girebileceği belirtiliyor.

Yeni etiketler, 2021 yılı Mart ayından itibaren ilk önce TV’ler ve ekranlar, ticari ve ev tipi buzdolapları ve derin dondurucular, çamaşır makineleri ve çamaşır kurutucuları, bulaşık makineleri ve aydınlatma ürünlerine uygulanacak.

Yapılan değişiklikle kafa karıştırıcı A+, A++ ve A+++ ortadan kalkacak orijinal A-G ölçeği yeniden tanımlanacak.
Yeni etiketler, TV reklamları ve çevrimiçi reklamlar gibi tanıtımlarda sergilenecek.
Ürün bilgisi, AB çapında bir veritabanına kaydedilecek.

Uzmanlar bu değişikliği eksik buluyor. Etiketlerde dayanıklılık ve onarılabilirlik bilgisi yer almıyor. Kolayca kırılabilen ve modası geçen akıllı telefonlar ve bilgisayarlar, onarılabilirlik ve dayanıklılık seviyelerine göre derecelendirilmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir