Video Paylaşım Sitelerindeki Ürün Kutu Açma Videolarına İlgi Artıyor

Video Paylaşım Sitelerindeki Ürün Kutu Açma Videolarına İlgi Artıyor

Video Paylaşım Sitelerindeki Ürün Kutu Açma Videolarına İlgi Artıyor

Tüketiciler artık ürünleri almadan önce, ilgili ürünü anlatan bir videonun olup olmadığına bakıyor.

İngilizcesi unboxing olan ürün incelemesi için kutu açma videoları, en basit haliyle, kadrajda sadece iki elin ve ambalajı açılan ürünün göründüğü örneklerle ortaya çıktı.

Video paylaşım sitelerinde çocuklar başta olmak üzere 100 milyonlarca kişi tarafından merakla izlenen kutu açma videolarının gösterim sayıları artıyor. Yapılan araştırmalara göre tüketicilerin yüzde 95’i elektronik ürünleri satın almadan önce ilgilendiği markalar ve ürünler hakkında sosyal medyada bilgi arıyor ve yüzde 90,5’inin sosyal medyadaki tüketici elektroniği ile ilgili içeriklerin, yanlış bir satın alma kararı verme riskini azalttığını belirtiyor.

Çocuklar bir saatlik bir ürün açma videosunu sıkılmadan izleyebiliyor. Bunun en iyi örneklerinden biri, 2015 yılında yayına başlayan ve 6 yaşındaki Ryan’ın oyuncak inceleme videolarından oluşan Ryan ToysReview kanalı. Çocukları, teknoloji meraklıları ve kozmetik ürün tüketicileri izliyor.

Kutu açma videosu izleyen tüketicilerin yüzde 62’sinin bu videoları belli bir ürün hakkında araştırma yaparken izledikleri ortaya çıkmış. Güzellik ürünlerini alanların yüzde 66’sı, kutu açma videolarının alacakları ürünü kafalarında canlandırmalarına yardımcı olduğunu ifade etmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir