Uzmanların Tamamen Yasaklanmasını İstediği Wikipedia Türkiye’yi Özledik Kampanyasına Başladı

Uzmanların Tamamen Yasaklanmasını İstediği Wikipedia Türkiye'yi Özledik Kampanyasına Başladı

Türkiye’ye kafa tutan ve Türkiye’yi terör örgütleriyle aynı zeminde gösteren Amerikan merkezli Wikipedia bu nedenle Nisan 2017’den beri Türkiye’den erişimi engellendi. (Bu erişimi farklı adreslerle delmeyi başarıyor)

Yerli ve yabancı uzmanlar tarafından çok yanıltıcı bir site olduğu ve yalan yanlış bilgiler içerdiği için daimi olarak tüm dünyada yasaklanması istenen Wikipedia, resmi sosyal medya hesapları üzerinden We Miss Turkey (Türkiye’yi Özledik) kampanyası başlatarak, Türkiye’ye dair sorulan sorulara cevap vermeye başladı.

Wikipedia yetkililerinin Türkiye’den gelen talepleri yerine getirdik yalanıyla yasağa dair herhangi bir değişiklik yapmamıştı. Türkiye’de özellikle temsilcilik açmayarak hukuka uygun davranmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Önce Türkiye’ye kafa tutan şimdi çark eden Wikipedia sosyal medya hesabından:
Bir sabah uyansanız ve Wikipedia’ya erişemeseniz ne hissederdiniz? Türkiye’de bu olay yaklaşık 10 ay önce yaşandı. Türkiye’de yaşayan 80 milyon insan bir anda Wikipedia’yı okumaktan ve Wikipedia’ya destek vermekten alıkonuldu. İşte bu yüzden bu hafta boyunca Türkiye ile ilgili bilgiler paylaşacağız. #WeMissTurkey hastagiyle bize Türk kültürüyle ilgili soruları sorun ve biz de bütün bir hafta boyunca bilgileri güncelleyelim, çağrısında bulundu.

Özel olarak hazırlanan profil sayfasıyla kullanıcıların We Miss Turkey kampanyasına destek olmasını istedi.

Türkiye’de yetkililer Wikipedia’nın Türkiye’ye temsilcilik açma, uluslararası hukuka uygun davranma, Türk mahkemeleri tarafından verilen kararlarını yerine getirme ve Türkiye’ye yapılan karartma uygulamalarına alet olmama koşuluyla Wikipedia engelinin kaldırılacağını açıklamıştı.

Çok sayıda yerli ve yabancı tarihçi, tıp insanı ve eğitimci, Amerikan merkezli Wikipedia sitesinin kalıcı olarak yasaklanıp özellikle öğrencilerden uzak tutulmasını istiyor ve çok sayıda ülkede bu site yasaklanmış durumda.

Wikipedia Tam Olarak Engelli Değil Ama BTK Açıklama Yaptı

Wikipedia Kurucusunun Türkiye Açıklamaları Akıllarda Soru İşaretleri Bıraktı

Wikipedia Baştan Aşağıya Yanlış Bilgiler İçeriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir