2016 Yılında İzmit Körfezini Kirletenlere 885 bin TL Para Cezası Verildi

2016 Yılında İzmit Körfezini Kirletenlere 885 bin TL Para Cezası Verildi2016 Yılında İzmit Körfezini Kirletenlere 885 bin TL Para Cezası Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında çevre ve deniz kirliliği ile mücadele kapsamında kontrol tekneleriyle denizden ve deniz uçağı ile havadan İzmit körfezini kirletenleri tespit etti.

İzmit Körfezine dökülen yüzey sularındaki incelemeler ve denetimler sonucunda 14 gemiye toplam 884 bin 520 TL para ceza kesildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından dereler, kıyı tesisleri ve sanayi tesisleri kontrol ediliyor, kirliliğe neden olan unsurların tespiti yapılarak, ekiplere bildiriliyor.

İzmit Körfezi’ne dökülen derelerden yüzeysel su kalitesi izleme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda yüzeysel suların kalitelerinin belirlenmesi, sınıflandırılması, su kalitesinin ve miktarının izlenmesi, korunması ve iyi su durumuna ulaşılması için alınacak tedbirlerin belirlenmesi sağlandı. Ayrıca bu çalışma sayesinde izleme sırasında tespit edilen olumsuzluklar ilgili kurumlara iletilerek önlem alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir