Ücretsiz Şifrelenmiş Türkçe Eposta Hesabı Mail Adresi Alma

Ücretsiz Şifrelenmiş Türkçe Eposta Hesabı Mail Adresi Alma

Türkiye’de çok sayıda Amerikan merkezli ücretsiz ve güvensiz mail adresleri kullanılıyor. Zaman zaman bu hesapların şifreleri çalındığı gibi içerikleri çalınarak internet üzerinden paylaştırılıyor ya da satılıyor.

AB çıkardığı bir yasa ile AB ülkelerinde artık bu durumlara son verdi.

Proton Technologies AG, İsviçre’de kurulmuştur ve tüm sunucuları İsviçre’de barındırılmaktadır. Bu da tüm kullanıcı verilerinin katı İsviçre gizlilik yasaları tarafından korunduğu anlamına gelmektedir.

İsviçre merkezli Cenevre’deki merkezine ek olarak San Francisco, CA ve Makedonya Üsküp’te destek merkezleri bulunmaktadır. Küresel varlığı tüm müşterileri için kritik uygulamaların 7/24 destek ve izlenmesine imkan sağlamaktadır.

ProtonMail, 2013 yılında CERN bilim insanları tarafından kuruldu. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi tesislerinde Jason Stockman, Andy Yen ve Wei Sun tarafından kurulmuştur. ProtonMail bir sıfır bilgi ispatı sistemi ile dizayn edildi. E-posta ve kişisel bilgiler ProtonMail sunucularına gitmeden önce kullanıcı tarafından şifrelenir. Bu özelliği ile Gmail ve Hotmail gibi popüler web postası servislerini geride bırakmıştır.

Tüm e-postalar uçtan uca şifreleme ile otomatik olarak güvenceye alınır. Bu da e-postaların şifresini çözemediği ve okuyamadığı anlamına gelmektedir. Sonuç olarak, şifreli e-postalar üçüncü taraflarla paylaşılamaz.

Varsayılan olarak, anonim e-posta hesabına bağlanabilecek herhangi bir IP günlüğü tutmamakta.

ProtonMail Hakkında Bilgi:
E-Postaların özel kalmasını, üçüncü taraflarca ele geçirilemez veya ifşa edilemez olmasını sağlar.
OpenPGP uyumlu uçtan uca şifreleme sunar.
Kolay kullanımlı: şifreleme otomatik olarak yapılmaktadır ve bu işlem kullanıcıya tamamen görünmezdir
Sıfır erişim: tüm mesajlar şifrelenmiş biçimde saklanır. ProtonMail dahi mesajları okuyamaz.
Açık kaynaklı: ProtonMail’in şifrelemesi dünyanın dört bir yanındaki güvenlik uzmanlarının denetimine açıktır.
Ücretsiz: ProtonMail hilesiz-hurdasız yüzde 100 ücretsizdir. Projeyi beğenirseniz bağışta bulunabilir veya hesabı ücretli bir plana yükseltebilirsiniz.
İsviçre gizliliği ve tarafsızlığı: ProtonMail tamamen İsviçre’de, dünyanın en güçlü gizlilik yasalarının koruması altında barındırılmaktadır.

ProtonMail uygulaması ile şunları yapabilirsiniz:
Otomatik PGP anahtar oluşturma ve yönetimi ile yeni bir protonmail.com e-posta adresi oluşturma
Şifreli e-postalar ve ekleri otomatik olarak gönderme ve alma
Gönderildikten sonra kendiliğinden yok olan iletiler için zamanlayıcı ayarlama
Özelleştirilebilen hızlı kaydırma hareketleri ve etiketlerle e-postalarınızı hızlı bir şekilde organize etme
Yeni e-postalar için anlık bildirim alma
ProtonMail kullanmayan e-posta adreslerine de şifre korumalı e-postalar gönderme

ProtonMail, rekor kıran kitlesel fon kampanyasına katılan dünyanın her tarafından 10 binden fazla birey tarafından desteklenmektedir. Ek destekçileri arasında Charles River Ventures ve İsviçre Federal Teknoloji Komisyonu tarafından finanse edilen, kâr amacı gütmeyen Teknolojik Yenilik Cenevre Vakfı (FONGIT) vakfıda bulunmaktadır. MIT Venture Mentoring Servisi tarafından da önerilmekte.

Tüm kullanıcı verileri, hem bireyler hem de şirketler için dünyanın en güçlü gizlilik korumasını sunan İsviçre Federal Veri Koruma Yasası (DPA) ve İsviçre Federal Veri Koruma Yönetmeliği (DPO) tarafından korunmaktadır. ProtonMail, ABD ve AB’nin yargı yetkisinin dışında olduğu için, Cenevre Kanton Mahkemesi veya İsviçre Federal Yüksek Mahkemesinden sadece bir mahkeme kararı, sahip olduğu son derece sınırlı kullanıcı bilgisini serbest bırakmasını talep edebilir.

İsviçre’deki çeşitli yerlerde kendi sunucu donanımına sahip olmak ve bunları kontrol etmek için yoğun bir şekilde yatırım yaptı bu nedenle veriler asla bulutlara gitmiyor. Birincil veri merkezi, nükleer bir saldırıdan kurtulabilen, ağır korunan bir sığınakta 1000 metrelik granit kayaların altında yer almaktadır. Bu, şifrelenmiş e-postaların herhangi bir üçüncü tarafa kolayca erişilememesini sağlayarak ekstra bir koruma katmanı sağlar. Sistem seviyesinde, sunucuları birden fazla şifre katmanı ile tamamen şifrelenmiş sabit diskler kullanır, böylece donanımı ele geçirilse bile veri güvenliği korunur.

Rakip hizmetlerden farklı olarak, herhangi bir izleme bilgisini kaydetmiyor. Varsayılan olarak, hesaplarda oturum açmak için kullanılan IP adresleri gibi meta verileri kaydetmiyor. Şifrelenmiş e-postaları okumak için hiçbir yolu olmadığı için, hedeflenmiş reklamları sunmuyor. Kullanıcı gizliliğini korumak için, ProtonMail kayıt olmak için kişisel olarak tanımlanabilir bilgi gerektirmez.

Ücretsiz üye olmak için adres ve uygulamalar:
protonmail.com/tr/
play.google.com/store/apps/details?id=ch.protonmail.android
itunes.apple.com/app/protonmail-encrypted-email/id979659905

Türkiye’de Kullanılan İnternet Mail Hesaplarının Tamamına Yakını Amerikan Merkezli

Gmail Kullananlar Dikkat Tüm Bilgileriniz Şirketlerle Paylaşılıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir