Türkler Yapay Zekanın Kullanıcılardan Bilgi Edinmede ve Onlarla Etkileşimde Devrim Yapacağına İnanıyor

Türkler Yapay Zekanın Kullanıcılardan Bilgi Edinmede ve Onlarla Etkileşimde Devrim Yapacağına İnanıyor

İş dünyasına kapsamlı bir şekilde bakarak, işletmeleri, endüstrileri ve insanları etkileyecek en büyük potansiyele sahip, gelişen teknoloji eğilimlerini inceleyerek, Türkiye ile birlikte 31 ülkeden 16 sanayide 5 bin 400’den fazla iş ve IT yöneticisinin katılımıyla araştırma yapan Accenture, Teknoloji Vizyonu 2017 raporunu yayımladı.

Araştırmanın Türkiye sonuçlarına göre yapay zekanın kullanıcılardan bilgi edinmede ve onlarla etkileşimde devrim yapacağına inananların oranı yüzde 85 olurken, yöneticilerin yüzde 88’i önümüzdeki 3 yıl içerisinde yapay zekaya bağlı teknolojilere geniş yatırımlar yapılacağını düşünüyor.

Yapay zekanın organizasyonlarının tamamında teknoloji adaptasyonunu hızlandırmaya yardımcı olacağı konusunda hemfikir olanların oranı yüzde 88 olurken, yüzde 31’i yapay zekanın kuruluşlarını önümüzdeki 3 yıl içinde tamamen değiştireceğine inanıyor.

Türkiye’deki yöneticilerin yüzde 30’u dijital ekosistemlerin organizasyonlarının değer sunma şekillerini değiştirdiğini belirtirken, yüzde 83’ü, rekabet avantajının, artık sadece şirketlerin kendi organizasyonları ile değil, seçtikleri iş ortaklarının ve ekosistemlerin gücü sayesinde belirleneceğinde hemfikir.

Türkiye’deki yöneticilerin yüzde 67’si organizasyonlarının, iş gücü ve kurumsal yapılarını genişletmek için, yoğun bir rekabet baskısı altında olduğunu söylüyor. Önümüzdeki bir yıl içerisinde şirketlerinde serbest çalışan sayısını artırmayı planlandığını söyleyenlerin oranı yüzde 88 olurken yöneticilerin yüzde 68’i kurumsal bürokrasilerin verimliliği ve inovasyonu bastırdığını belirtmekte.

Türkiye’deki yöneticilerin yüzde 92’si şirketlerin insanların sadece bugün nerede olduklarını değil, nerede olmayı istediklerini de anlaması gerektiği konusunda hemfikirken yüzde 41’i ise, önümüzdeki 3 yıl içinde yeni müşteri deneyimleri ve ilişkilerinin gelişimine rehberlik etmek için insan davranışını kapsamlı bir şekilde kullanmayı planlıyor.

Türkiye’deki yöneticilerinin yüzde 59’u, sektörlerindeki devlet regülasyonlarının, teknolojik gelişmelerin hızına ayak uyduramadığına inanıyor. Yüzde 76’sı ise kuruluşlarının, gelişen endüstriler için yeni kuralların yazılmasında proaktif olmakla sorumlu olduklarını düşünürken, kuruluşlarının henüz tanımlanamayan, tamamen yeni dijital endüstrilere girdiğini kabul edenler yüzde 77 oranında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir