Türkiye’ye Gitmeyin Çağrılarına İngiliz Gazeteciden Tepki

Yemek ve seyahat üzerine yazılar yazan 6 İngiliz gazeteci UNESCO tarafından üyeliğe hak kazanan Gaziantep’in yemeklerini yerinde görüp 5 gün boyunca tattı. Gazeteciler ülkelerine döndükten sonra thelondoneconomic.com adlı web sitesine Gaziantep ve Türkiye hakkında bir makale yayınladı.

İngiliz gazeteci yabancı ülkelerde Türkiye aleyhine Türkiye’ye gitmeyin çağrılarının ne kadar işe yaradığını Türkiye’deki turizmi nasıl baltaladığını şu sözlerle vurguladı; “Arkadaşlarıma ve aileme Türkiye’ye gideceğimi söylediğimde en büyük tepki gitme oldu. Belki de hiç bu kadar bizi, Gaziantep’ten daha dost canlısı, iyi ve samimi karşılayan bir şehre gitmemiştim. Uçaktan indiğiniz anda şehrin misafiri oluveriyorsunuz ve buradaki misafirperverlik tam anlamıyla rakipsiz. Eğer ki terörist grupların yolculuk planlarınızı berbat etmelerine izin verirseniz, onlar kazanmış olur. Çünkü bu oluşturdukları korku cephaneliklerindeki en büyük silahtır. Trajedi şu ki birçok Britanya medyası bu gündemi benimseyip devam ettirmekten memnun olurlar.

Buna en son örnek de The Daily Express, Mayorka, Barselona, Kosta Del Sol ve İbiza ile İspanya’yı, Fransa, Belçika, Fas, Cezayir, Tunus, Türkiye ve Mısır’ı yüksek terör tehlikeli turistik bölgeler olarak sınıflandırmıştır. Onların önerileri kısaca Terör nadir ve ara sıra gerçekleşen bir eylemdir ve evde kalıp kendinizi pamuğa bile sarsanız yüzde 100 güvende sayılmazsınız’ demenin sansasyonel ve abartılı şeklidir. Benim önerim şu, hayat devam etmeli. Geçen hafta Türkiye’nin durumu en değişken bölgelerinden birine gittim ve orada samimi, misafirperver bir ortamdan başka hiçbir şey görmedim. Şimdi eve geri geldiğimde İngiltere Emniyet Müdürü’nün Londra’da terör saldırısının kaçınılmaz olduğunu söylediğini duydum. Onlar da bunun nerede, ne zaman ve ne ölçüde olacağını kestiremiyor. Bu korku tellallığının altında yatan sebep, siz de anlayacaksınız, detayın eksik olmasındandır” diyerek özellikle müslüman ülkelere karşı ön yargının boyutlarını ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir