Türkiye’ye Giren Yabancı Suçlulara Kalıcı Dövme Yapılarak Kontrolü Sağlanabilir

Türkiye'ye Giren Yabancı Suçlulara Kalıcı Dövme Yapılarak Kontrolü Sağlanabilir

Türkiye’ye özellikle hırsızlık, gasp gibi olaylar için gelen yabancı uyruklu suçlu profilleri var. Bu yabancı uyruklu kişiler Türkiye’ye turist olarak giriyor.

Bunlar Türkiye’de herhangi bir suç işlediği zaman sadece işlediği suçtan dolayı parmak izi alınıyor. Cezalarını çektikten bir süre sonra serbest kalıp sınır dışı ediliyor ancak özellikle üçüncü dünya ülkelerinde ve Türki Cumhuriyetlerinde suçlu veri tabanı olmadığından ülkelerine gittikleri zaman isimleri üzerinde bir harf değişikliği yaparak çıkardıkları pasaportlarla tekrar Türkiye’ye çok rahat girebiliyorlar.

Turkiye’de ikinci kez suç işleyip yakalandıklarında, geçmiş kayıtları ortaya çıkıyor. Çünkü Türkiye’ye giriş yaptıklarında sadece isim üzerinden arama olup olmadığı bakılıyor.

Bu kişilerin enselerine veya vücutlarının çeşitli yerlerine kalıcı dövme yapılarak kodlamalar yapılabilir. Böylece çok rahat kontrolleri sağlanabilir. Ülkemizde Alzheimer ve Parkinson hastaları için dövme yapılarak kaybolma durumları ortadan kaldırılıyor ve www.benibuldular.com adresinden bulunabiliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir