İran’da Sözde Ermeni Soykırımı Anıtı Bulunuyor

İran'da Sözde Ermeni Soykırımı Anıtı Bulunuyor

İran’da Sözde Ermeni Soykırımı Anıtı Bulunuyor

İran, soykırım iftirasını tanıyan bir İslam ülkesidir. Vank Kilisesi, İran’ın İsfahan kentinin Yeni Culfa mahallesinde bulunan Ermeni Apostolik Kilisesi’ne bağlı kilisedir. Avlunun bir köşesinde, Ermeni Soykırımı iftirası anıtının bulunduğu yükseltilmiş bir alan bulunmaktadır.

İran’da iftiralarla dolu Vank Kilisesi Videosu için tıklayın

Kilisedeki ikinci binada Türkiye aleyhtarı Soykırım İftirası Müzesi vardır. Kilisenin bahçesinde 1975’te yapılmış bir soykırım iftirası anıtı mevcuttur. Girişin hemen solundaki büyük boyutlu Türkiye haritasında şehir isimleri Ermenice olarak gösterilmiş ve uyduruk bilgiler verilmiştir. Işıklandırılmış bir Türkiye haritası içinde, belgelerle sahte olduğu ispatlanan sözde katliamlarla ilgili işaretlemeler vardır ve dönemin Osmanlı İmparatorluğu kınanmaktadır.

Kilisenin duvarlarında ve müzede Türkiye aleyhtarı afişler asılıdır. Anıtın yanındaki duvara asılan afişte de “İsteğimiz, Osmanlı Türkiye Devleti tarafından Ermeniler’e yapılan inkâr kabul etmez soykırım olayının üstlenilmesi ve sorumluluğunun kabulüdür” yazılıdır. Ermeniler, Vank’deki müzede yoğun propaganda faaliyetinde bulunmaktadır. Türkiye aleyhtarı resimler, yazılar, kitaplar sergiler, multivizyon gösterileri yapmaktadır.

Bunlara izin veren İranlılar bir Türk vatandaşının bunları inkarı ve Türkleri övmesi nedeniyle cezalandırmaktadır.

İran’da her yıl 24 Nisan günü Ermeniler, Türkiye aleyhine Soykırım iftirası yürüyüşleri gerçekleştiriyor.

Ayrıca İran’ın Başkenti Tahran’da Ermeni St.Sarkis kilisesi ve içinde Ermeni soykırımı iftirası anıtı bulunuyor.

İran Hükümeti Süryani Presbiteryen Kilisesi’ni Kapatırken Türkiye aleyhine Ermeni iftiralarını sürdüren kiliseden atılan iftiraları kaldırmıyor.

İran’da şeriat anayasasına göre, Süryani ve Ermeni Hristiyanların ibadet etmelerine izin verilir, ancak cemaatin Farsça ibadet etmeleri yasaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir