Türkiye’deki Bazı Camilerde Bulunan Sentetik Sağlığa Zararlı Halılar Alerjik Bünyelileri Tıkıyor

Türkiye'deki Bazı Camilerde Bulunan Sentetik Sağlığa Zararlı Halılar Alerjik Bünyelileri Tıkıyor

Türkiye’de tüm camilerde Yün Cami Halısı, Polip Cami Halısı ve Akrilik Cami Halısı olmak üzere 3 ana grupta halı bulunuyor.

Halılar naylon esaslı olduğu için, hakiki iplik kullanılmadığı için, biraz eskiyince; halılardaki naylon tozları, yani kansere neden olan Asbest, solunum yoluyla insanların ciğerlerine dolmaktadır. Bu durum Alerjik bünyeli insanlar için büyük bir sorundur.

Akrilik ve polip gibi plastik malzemeler insanlarda kansere neden olmaktadır. Ayrıca bu halılar Statik elektrik üretip kalbe zarar vermektedir.

Yün halılar (alerjisi olmayan) insanlara zararlı değil ancak plastik halılar gibi statik elektrik üretiyor. Günümüzde kullanılan halıların büyük bir çoğunluğu statik elektrik veren sentetik elyaf / iplik ile üretilir.

Duvardan duvara olan cami halılarında, cemaat; hep aynı çizgi üzerinde durduğu için terleyen, yağlanan el ve yüzleri, hep aynı yerlere secde ettiğinden; halıların aynı yerleri daha çok kirlenip, diğer yerleri temiz kalmakta. Halılar parçalı olmadığı için kirlenince, yıkanması çok zor olmaktadır. Her ne kadar camilerde temizliğe önem verilse de cemaatin de camiye gelirken yeterli titizliğe özen göstermesi gerekiyor(çorap giyilerek camiye gelinmesi gibi).

Bu konuları şikayet etmek için müftülüğe başvurmak gerekiyor. Eğer müftülük konuya duyarsız kalıyorsa caminin bağlı bulunduğu ile ait mahkemeye başvurulabiliyor. Mahkeme mekanı inceletmek için birini gönderiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir