Türkiye’de Çiftçiler Bilinçsiz Olduğu İçin Organik Diye Birşey Yok Verimli Topraklar 5 Yılda Yok Oluyor

Türkiye'de Çiftçiler Bilinçsiz Olduğu İçin Organik Diye Birşey Yok Verimli Topraklar 5 Yılda Yok Oluyor

Kimyasalları çok sık kullanan bilinçsiz çiftçilerin ürettiği tüm bitkisel ürünlerde kanserojen kimyasallar bulunuyor ayrıca bu çiftçilerin yetiştirdiği tavuklar, inekler vb. hayvanlar bu kimyasal bitkileri ve genetiği değiştirilmiş kanserojen yemlerle beslendiği için bu ürünlerde insanlara zarar veriyor.

Tarım arazilerinin azalmasında en büyük etkenlerden biri çiftçilerin bilinçsiz tarım yapmasıdır. Pis kanserojen kimyasal gübreler sürekli gerekmediği halde kullanılarak hem insanlar, hem bitkiler hem de toprak zarar görüyor. Çiftçiler birim alandan fazla ürün alma hırsıyla toprağı kimyasal gübreye boğuyor. Çiftçi, günü kurtarma telaşındayken, gelecekte insanlığa taşlaşmış bir arazi bırakacağının farkında değil. Çiftçiler 500 yılda oluşan 1 cm verimli toprağı 5 yılda yok ediyor. Organik tarımın desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerekiyor. Üretimin Türkiye’nin her tarafında olması ve çiftçilerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor.

Türkiye yurt dışına kimyasal gübreler için milyonlarca dolar para ödüyor. Çiftçiler bilinçsiz bir şekilde kilolarca gübreyi kullandığı için girdi maliyetleri yükselirken, toprakta aşırı derecede kirletiliyor.

Yıllık 6 milyon tona yakın gübre kullanılıyor.

Kanserojen Nitratlı Gübre Satışı Yasaklandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir