Türkiye’de Öfke Kültürü Oluştu

Türkiyede Öfke Kültürü Oluştu

Tolunay Kafkas bir takım açıklamalarda bulundu özetle;
Birbirimize saygı duymayı, kazanıp kaybetmenin çok önemli olmadığını bilmeliyiz. Eskiden bizim oynadığımız dönemde tribünler iki takım taraftarı için yarı yarıya bölünürdü.

Rakibiniz kim olursa olsun saygı duyacaksınız. Yöneticiler, sporcular birbirine saygılı olacak. Türkiye’de günümüzde malesef bir öfke kültürü oluştu ve uzlaşma kültürü yok. Galatasaray Başkanı ve Fenerbahçe yöneticisinin açıklamaları uzlaşma için birer adımdır.

Zaman bir çok gerçeği ortaya çıkarır. Konuşunca çok dikkatli olmak lazım. Bunlar spor ahlakı ve kültürüyle olacak şeyler. Bizde spor kültürü olmuşmadığı için kavga ve kaos mevcut.

Türkiye’de, bazı takımlar için köy takımı diye benzetmeler yapılır. Bu tip söylemler sporun, özellikle futbolun içinde olacak şeyler değil. Karşıda emek var, rakibe saygı duymak lazım. Ondan sonra büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz, ama ülke olarak bunlara alıştık.

Volkan Demirel milli takımda yediği küfürlerden sonra duygusal bir tepki verdi. Basının bunu abartıp, Milli takımı terketti diye belirtmesi doğru değil. Ne kimseyi koruyorum ne de eleştiriyorum. Basit olarak olayları ele alırsak o zaman altından kalkması daha kolay olur. Basit olaylara çok farklı anlamlar yüklüyoruz. Bunun milli takıma yansıması zor bir olaydır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir