Türkiye’de Konutlarda Kanserojen PVC Plastik Pencere Kullanılıyor

Türkiye'de Konutlarda Kanserojen PVC Plastik Pencere Kullanılıyor

İnsanlarda kansere neden olan PVC(03 Polivinil klorür) Türkiye’de mekanlarda kapı ve pencere profillerinde sıklıkla kullanılmakta.

Bu çevreye en zararlı plastiklerde ısı ve ışıkla bozulma meydana gelmektedir.

Dioxin adlı zehirli bir kimyasalın dünyadaki en büyük kaynağıdır. Dioxin PVC üretimi ve kullanımında havaya salınmaktadır.

Ayrıca PVC eşyaların üretiminde de birtakım zehirli katkılar kullanılmaktadır. Bunlar, plastikleştiriciler, sağlamlığı ve darbe artırıcı katkılar, ısı ve ışık dayanımını artırmak için kanserojen olduğu tespit edilen Kadmiyum Baryum, Kurşun, çinko, ve kalay esaslı ağır metal tuzları, işleme kolaylığı için kaydırıcılar, toksik pigmentler gibi bir sürü ikincil zehirli kimyasallardır.

En çok kullanılan plastikleştirici ftalat(DEHP) kanserojen kimyasaldır.

TCDD Dioksinler grubunun en öldürücü olanıdır ve şimdiye kadar insanoğlunun ürettiği en zehirli bileşiktir. Bina ve otomobil yangınlarında en sık rastlanan yaşam kaybı şekli bu zehirli dumanların solunumundan kaynaklanmaktadır.

Plastik pencere üreticilerinin bile bu pencereleri kullananlara pencerenin koku yaptığını ve sık sık havalandırılması gerektiğini belirtmesi bile bu malzemenin sağlık açısından nasıl bir madde olduğunu ispatlar niteliktedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir