Ayıplı Hizmet Veren Kargo Şirketleri Telefonlara Bile Bakmıyor

Ayıplı Hizmet Veren Kargo Şirketleri Telefonlara Bile Bakmıyor

Ayıplı Hizmet Veren Kargo Şirketleri Telefonlara Bile Bakmıyor

Kargo şirketlerinin ayıplı hizmet sunması ekonomiye büyük zarar veriyor. Gönderileri teslim etmeyen kargo şirketleri yüzünden hem satıcılar zarar görüyor hemde devlet satılan ürünlerden alınan vergilerin kaybına uğruyor.

Ürünleri adrese teslim yapmayan kargo şirketleri nedeniyle çok sayıda ürün geri gittiği için ekonomiye zararı büyük oluyor. Satıcılar tarafından adrese teslim gönderilen ürünler, bazı yerlerde Büyükşehir merkeze bağlı mahallelere bile adrese teslim yapılmıyor.

Kargo şirketleri ayıplı hizmet sunduğu için ilgili şubelerde telefonlara da bakılmıyor. Kargo şubelerinin 45 saniye içerisinde telefonlara bakma zorunluluğu bulunmuyor.

Kargo firmaları işini yapmadığı zaman uzaklardaki depo ve şubelerine, gönderilen kargoyu alması için müşterileri çağırmaktadır.

Kargo şirketleriyle ilgili çok sayıda sorun bulunurken bu sorunlara yönelik bir yaptırım veya yasal düzenlemeler yıllardır yapılmadığı için kargo şirketlerini kullanmak zorunda olan satıcılar ve alıcıların şikayetleri çözüme kavuşmuyor.

Genellikle satıcılar ve alıcılar kargo şirketlerindeki maaşlı çalışanlarla tartışırken sorunun kaynağ,ı firmaların yönetim biçiminden ve denetimsizlikten kaynaklanıyor.

Kargo şirketlerinin hepsinde aynı sorunlar yaşandığı için firmaların tamamının denetlenerek eksikliklerin giderilmesi için disiplin altına alınmaları gerekiyor. Bu eksiklikler alıcı ve satıcıların şikayetlerine göre çözüme kavuşturulması gerekiyor.

Şikayet var sitesinde kargo firmaları için bırakılan şikayet sayısı 100 bini aşmış durumda

Kargo firmaları tarafından belirtilen günde teslim edilmeyen kargo “Ayıplı Hizmet” sayılır. Çözüm olarak şikayet edilmesi gereken yer Tüketici Hakem Heyeti’dir. Buraya e-devlet üzerinden hiçbir ücret ödemeden başvuru yapılmaktadır.

Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi adresleri:
https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi
https://tuketicisikayeti.gtb.gov.tr/

Kargo şirketleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından denetlenmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir