Türkiye’de İnsanlara Zararsız Çevreyi Kirletmeyen Ürünlere Etiket Uygulaması Başlıyor

Türkiye'de İnsanlara Zararsız Çevreyi Kirletmeyen Ürünlere Etiket Uygulaması Başlıyor

Avrupa Birliği’nin Eko-etiket (çevre etiketi) Sistemi Türkiye’de oluşturuluyor. Tüketicilerin daha çevreci ve zararsız ürün ve hizmetleri ayırt edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla başlatılmış olan uygulamayla; gıda, içecek, ilaç ve tıbbi ürünler dışındaki alanlarda herhangi bir hizmet ya da ürün etiketleniyor.

Bir çiçek amblemi ile simgelenen bu etiket, üretim ve tüketim araçlarının çevreye saygılı olduğunu göstermektedir.

Türkiye’de Çevre Etiket Sisteminin Kurulması Projesi bu doğrultuda, Ulusal Çevre Etiket Sistemi kapsamında AB Çevre Müktesebatını uygulamak, Türkiye’de çevre koşullarını iyileştirmek, Uluslararası Çevre Etiket Sisteminin kurulmasında, Türkiye’yi desteklemek ve Kurumsal Kapasitesinin oluşturulmasını sağlamayı hedeflemektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin Sözleşme Makamı olduğu proje, 2017 Haziran ayında başlamış bulunmakta olup, proje faaliyetlerinin ise Ocak 2018 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.

Önceden seçilen Tekstil, Seramik, Temizlik Kağıdı sektörlerinde öncelikle kimyasal kullanımı, enerji ve su tüketimi, emisyon sınırlamaları gibi konuları içeren ve Metsims teknik uzmanları desteği ile geliştirilen kriterler tamamlanarak uygunluk değerlendirmesi ile Çevre Etiketi ile verilebilecektir.

Üzerinde Çevre Etiketi logosu bulunan ürünler, çevreye daha duyarlı ayrıca insanlara zarar veren pis kimyasallar içermediğini bilimsel olarak kanıtlamış olacak.

Klorlu Ağartma İşleminden Geçen Ürünler Kanser Yapıyor Kağıt Havlulara Dikkat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir