Türkiye’de Geleneksel Faydalı Şerbetler Unutuldu Yerini Zararlı Gazlı İçecekler Aldı

Türkiye'de Geleneksel Faydalı Şerbetler Unutuldu Yerini Zararlı Gazlı İçecekler Aldı

İçeriği zararlı kimyasallarla dolu zararlı kanserojen katkılı kolalı içecek ve meşrubatlar yaygınlaştırıldığı için geleneksel Türk mutfak kültüründe çok önemli bir yere sahip faydalı içeceklerimiz olan şerbetler unutuldu.

Geleneksel şerbetler sıcak yaz günlerinin serinleticisi ve sağlık dağıtıcısı.

Geleneksel Türk mutfağında yer alan; Demirhindi, Kızılcık, Lohusa, Zambak, Tarçın, Gelincik, Hibiskus, Kakule, Koruk, Menekşe, Reyhan, Safran, Sirkencübün, Meyan, Meyveler gibi onlarca çeşidi bulunan, şerbetler

Özellikle gençler sürekli zararlı kimyasal içerikli kanserojen katkılı içecekler, hazır meyve suyu ve meşrubatları tüketerek sağlıklarını erken yaşlarda bozuyor.

Daha lezzetli olmasına rağmen şerbetlerin yaygın satışı olmadığı için tüketilemiyor.

Bazı şerbetler bol vitamin ve mineral içerirken, bazıları da yağ yakıcı ve toksinlerden arındırıcı, sindirimi ve uyku düzenleyici özellikler gösterir.

Şerbetler yaz aylarında serinletici olarak içilebileceği gibi, yemek ile beraber de tüketilebiliyor. Şerbet içeriğinde bulunan bitki ya da meyveler sağlık açısından çok faydalı.

Şerbetler, içerdikleri meyvelere göre vitamin takviyesi sağlar. C vitamini, böğürtlen, çilek gibi meyvelerden yapılan lezzetli şerbetler karşılayabilir.

Bileşiminde bulunan çiçek ya da meyve özlerinin uygun yöntemlerle üretilmesiyle besin değeri kaybı olmadan, tercihe göre az şekerli olarak da tüketilebilen şerbetlerin unutulmaması, var olan tüketiminin artırılması için sadece yetişkin ve yetişkin üzeri yaşta olanların değil, genç bireylerin de üzerine düşeni yapması gerekiyor.

Kola İçmenin Zararları Kola Hangi Maddeleri İçerir ve Neden Zararlıdır

Aroma Doğala Özdeş Aroma Yazan Meyve Suyu Kimyasal İçeriklidir Almayın

Yazın En Sık Tercih Edilen Meyvesinden Üzüm ve Suyu Çok Şifalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir