Türkiye’ye Sokulan Domuz Kılı Miktarı Ne Kadar

Yumurta Yağlama Tıraş ve Diş Fırçaları Domuz Kılından Üretiliyor

Yumurta Yağlama Tıraş ve Diş Fırçaları Domuz Kılından Üretiliyor

Türkiye’ye sokulan domuz kılı miktarı her yıl 500-600 ton civarında olurken domuz kılları için Türkiye yaklaşık 3-4 milyon dolar para ödemekte. Domuz kıllı ürünlerin büyük çoğunluğu Çin’den ithal ediliyor. Türkiye’de fırça üretimi için at kılı, keçi kılı, sansar kılı, plastik lifler ve domuz kılı kullanılmaktadır.

Dayanıklılığı gerekçe gösterilerek; yağlı boya fırçası, sakal fırçaları, bazı diş fırçaları, elbise fırçası, ayakkabı fırçası, temizlik fırçası, hamur işleri için kullanılan yağ ve yumurta fırçası, rimel fırçası, oje fırçası… ve saç tarakları domuz kılından üretiliyor.

Kuaförler müşterilerin suratını domuz kıllı fırçalarla köpürtüp traş ediyor.

Domuz kılından yapılan sakal fırçaları ucuz fiyatlarda satılırken, Güney Kore’den ithal edilen porsuk kılı fırçaların daha pahalı fiyatlarda satılıyor.

Yağlı boya fırçalarının tamamı domuz kılından üretiliyor.

Hamur işleri için kullanılan yağ ve yumurta fırçaları ise hem plastikten hem de domuz kılından üretiliyor.

Diş fırçaları genellikle plastik elyaftan, badana fırçaları ise at kılından yapılıyor.
Sakal tıraş fırçaları, elbise fırçaları, ayakkabı firçaları, berberlerin kullandığı fırçalar hem domuz kılından hem de başka hayvanların kılından yapılıyor.

Elinizdeki fırçalarda hayvan kılı olup olmadığını test etmek için fırçadan biraz kıl koparıp ateşte yakın. Yaktığınızda kılın tepesinde bir topak oluşur. Bu kısmı parmağınızla ufalamaya çalıştığınızda ufalanmıyorsa bu kıl plastiktir, ufalanıp dağılıyorsa hayvan kılı demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir