Türkiye Yasadışı Örgütlerle Neden Mücadele Etmek Zorunda Kalıyor

Türkiye Yasadışı Örgütlerle Neden Mücadele Etmek Zorunda Kalıyor

Türkiye kurulduğu yıldan beri değişik isim amaç ve yöntemlerle dönemsel çeşitli yasadışı örgütlerle mücade etmek için bütçesinden ciddi kaynakları ve zamanını harcamıştır.

Bu yasadışı örgütler devletlerin yönetim sistemlerini hedef alarak düzeni tehdit ederken, örgütlere gizli destek sağlayan dış güçlerde siyasal taleplerin yerine getirilmesi için devleti yönetenlere dayatmada bulunurlar.

Küresel güç olmayı hedefleyerek dünya nizamını istedikleri şekilde oluşturmak isteyen devlet ya da topluluklar, siyasal hedefleri doğrultusunda, hedef ülkelerin bağımsızlığına, güvenliğine, rejim ve bütünlüğüne kastedecek şekilde ideolojik ve etnik özelliklerine hitaben ülkenin jeopolitik konumuna ve jeostratejik durumuna göre şekillenen tehditler üretir.

Teröre dayanak olan etkin özellikler, terörün nereden ve nasıl yönlendirildiği, genel, bölgesel ve sosyoekonomik etkileri buna göre tahlil edilmelidir. Terör üretenlerin iç ve dış destekçileri ile düşünce ve söylemlerinin kitleler üzerindeki etkileri çok iyi incelenmeli buna göre önlemler geliştirilmelidir.

Türkiye küresel güçlerin dayatmalarından, çıkar çevrelerinin yönlendirmelerinden sıyrılarak kendi dinamikleriyle ulusal yönetim modelleri geliştirdiğinde refah içinde yaşayan devletler arasında olması gereken yerde olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir