Türkiye Hangi Ülkelerden Neler İthal Ediyor

Türkiye Hangi Ülkelerden Neler İthal Ediyor

Üretim konusunda oldukça geri kalan ülkelerden biri olan Türkiye, çok sayıda ülkeden ürün ithal etmektedir. Hatta ürettiği bazı ürünlerin hammaddelerini ithal etmektedir. Türkiye her geçen yıl ithalata daha çok para ödediği için dış ticaret açığı giderek artmaktadır.

Türkiye’nin ülke ülke ithal ettiği ürünler;

Almanya: Otomobil, steyşın vagonlar, yarış arabaları; kara taşıtları için aksam, parçaları; tedavide/korunmada kullanılmak üzere hazırlanan ilaçlar (dozlandırılmış) Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Avusturya: İnşaat makineleri, elektrik motorları, jeneratör ve diğer makineler. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Belçika: Otomobil, steyşın vagonlar, yarış arabaları; tedavide/korunmada kullanılmak üzere hazırlanan ilaçlar (dozlandırılmış); petrol yağları ve bitümenli minerallerden elde edilen yağlar; elmaslar. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Cezayir: Mineral yakıtlar-yağlar, şeker ve mamulleri, anorganik kimyasallar. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Çek Cumhuriyeti: Otomobil, steyşın vagonlar, yarış arabaları, kara taşıtları için aksam, parçaları, santrifüjle çalışan kurutma, filtre, arıtma cihazları, otomatik bilgi işlem makineleri, canlı sığır. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Estonya: Demir-çelik döküntü ve hurdaları; elektronik eşyalar; kuyumculuk eşyaları. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Finlandiya: Sodalı ve sülfatlı odun hamuru, kaolin, inorganik madde sıvanmış kağıtlar, alaşımlı çeliklerden yassı hadde mamulü, kraft kağıt/kartonlar-sıvanmamış-rulo veya tabaka halinde. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Fransa: çak ve uzay endüstrisi ürünleri, çeşitli sanayi kollarında kullanılan makine ve cihazlar, otomobil ile aksam ve yedek parçaları, eczacılık ürünleri. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

İran: Petrol ve petrol ürünleri, doğalgaz. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

İrlanda: Tıbbi malzeme ve ilaç, serum aşı, uçucu yağlar, esans maddeleri, büro makineleri, kimyasal maddeler ve ürünleri, otomatik bilgi işlem makineleri. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

İspanya: Giyim ürünleri, kara ulaşım araçları, otomotiv sanayi ürünleri, tıbbi ilaçlar, kimyasal maddeler ve demir-çelik ürünleri. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

İsrail: Mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler; plastikler ve mamulleri; kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve bunların aksam-parça ve aksesuarları. Ticari fazla verdiğimiz bir ülkedir.

İsveç: Demir cevherleri ve konsantreleri, kaolin, inorganik madde sıvanmış kağıtlar, demir/çelik döküntü ve hurdaları, ilaç. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

İsviçre: Altın, kimya sanayi ürünleri (ilaç, aşı, serum), saat, lif ve iplik üretim makineleri, sanayide hammadde olarak kullanılan koku veren maddelerin karışımları, ortopedik cihazlar, kırıklara mahsus cihazlar, işitme cihazı. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

İtalya: Kara taşıtları için aksam parçaları; petrol yağları ve bitümenli minerallerden elde edilen yağlar; yatlar, diğer eğlence ve spor tekneleri. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Lüksemburg: Makine ve aksamları, demir ve çelik ürünleri, kimyasallar. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Litvanya: Hurda demir, hububat (büyük oranda buğday), gübreler, mobilyalar, elektrikli makineler. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Mısır: Plastik ve mamulleri, gübreler, tekstil elyafı ve mamulleri, ham petrol türevi ürünler ve organik kimyasal ürünler. Ticari fazla verdiğimiz bir ülkedir.

Polonya: Otomobiller, dizel motorlar, kara taşıtları için parçalar, radyo, televizyon, radar vb. cihazların parçaları, otomatik bilgi işlem makineleri. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Rusya: Mineral yakıtlar-yağlar; taşkömürü; ayçiçek, aspir ve pamuk tohumu yağları; demir ve çelik; alüminyum. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Slovakya: Demir-çelik, elektrikli makine ve aletler, otomotiv, plastik. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Suudi Arabistan: Petrol ve kimyasal ürünler. Ticari fazla verdiğimiz bir ülkedir.

Ukrayna: Yakıt ve enerji, ilaç, otomobil, makine ve ekipman, kimyasal ürünler. Ticari açık verdiğimiz bir ülkedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir