Türkiye En Çok Fidye Yazılım Saldırısına Uğrayan 4. Ülke Oldu

Türkiye En Çok Fidye Yazılım Saldırısına Uğrayan 4. Ülke Oldu

Türkiye, Amerika, Brezilya ve Hindistan’dan sonra dünyada en çok fidye yazılımı saldırısına uğrayan 4. ülke olurken, dünyada online bankacılık saldırılarına uğrayan 8. ülkesi oldu ve Avrupanın en çok online bankacılık saldırılarına maruz kalan ülkesi oldu. 2016 yılı ilk 10 aylık dönemde Türkiye’ye yönelik 15 bin 644 online bankacılık saldırısı gerçekleştirildi.

Trend Micro Türkiye’nin 2016 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları internet saldırılarıyla ilgili bilgileri paylaştı.

Trend Labs’ın elde ettiği bulgulara göre Türkiye’deki kullanıcıları hedef alan 1 milyon 976 bin 965 zararlı yazılım ve 9 milyon 868 bin 413 istenmeyen e-posta Trend Micro’nun güvenlik duvarına takıldı. Ayrıca kullanıcılar tarafından indirilen 472 bin 741 mobil uygulamanın 6 bin 385 tanesinin zararlı yazılım içerdiği belirlendi.

İnternet suçlularının bilgisayarları kilitleyerek karşılığında para istedikleri fidye yazılımları Türkiye’de durmadan artmaya devam ediyor.

Trend Micro’nun elde ettiği verilere göre 2016 yılı ilk 10 aylık döneminde Türkiye’yi hedef alan toplam 9 milyon 554 bin 906 fidye yazılımı saldırısı gerçekleşti.

Türkiye’de en fazla görülen zararlı yazılım çeşidi, işletim sistemindeki dosyalara zarar vererek kayıt defterini değiştiriyor. Bilgisayarın güvenliğini azaltan bu zararlı yazılım aynı zamanda diğer tehditlerin de bulaşmasını kolaylaştırıyor.

İnternet üzerinde yer alan bilgisayarlara zarar veren web sitelerine Türkiye’den 3 milyon 877 bin 489 kullanıcı tıkladı. Bu gibi zararlı siteler kimlik avından, zararlı yazılımların bulaşmasına kadar çok sayıda zarar veren yazılımları barındırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir