Türk Akımı Gaz Projesi İçin Macaristan’dan Sonra Bulgaristan ve Sırbistan Anlaşmaları İmzalıyor

Türk Akımı Gaz Projesi İçin Macaristan'dan Sonra Bulgaristan ve Sırbistan Anlaşmaları İmzalıyor

Türk Akımı Gaz Projesi İçin Macaristan’dan Sonra Bulgaristan ve Sırbistan Anlaşmaları İmzalıyor

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Sırbistan’la Türk Akımı boru hattının toprakları üzerinden gaz sevkiyatına yönelik anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

Borisov, daha önce Sırbistan’la Türk Akımı için 15,7 milyar metreküp gaz sevkiyatına yönelik yol haritası imzaladıklarını benzer bir anlaşma daha imzalayarak Bulgaristan’dan Sırbistan’a 10 milyar metre küp gaz akışı alacaklarını belirtti.

Gazprom daha önce Macaristan’la Türk Akımı ile gaz sevkiyatı için bir anlaşma imzalamıştı.

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vuçiç, Türk Akımı doğalgaz boru hattının kollarından birinin Sırbistan’dan geçmesini beklediğini belirtti.

Vuçiç, Türk Akımı boru hattı kollarından birinin Sırbistan ve Batı Balkan ülkeleri topraklarından geçmesi yönünde bir anlaşma yapılmasını beklediğini ve bu seçenekle hem Sırbistan hem de diğer bölge ülkelerinin çıkarlarına hizmet edileceğini ifade etti.

Türk Akımı kapsamında, her biri 15,75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan iki boru hattı kolu inşa edilmesini öngörüyor. Bu kollardan biri Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacına, diğeriyse Avrupalı tüketicilere ayrılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir