Tüm Eşyaları Dokunmatik Yapabilirsiniz

Tüm Eşyaları Dokunmatik Yapabilirsiniz

Sprey boya ve küçük elektrodlar sayesinde direksiyondan gitara aklınıza gelebilecek her eşyayı her yüzeyi dokunmatik olarak bilgisayar ekranına yansıtabilirsiniz.

Amerikan Carnegie Mellon Üniversitesi araştırmacıları hemen her yüzeyi dokunmatik alana çevirebilecek bütçe dostu yeni tekniklerini duyurdu. Electrick adı verilen bu teknikle dokunmatik alana çevrilecek olan yüzey sprey boyayla boyanıyor.

Electrick, küçük elektrodları boyalı yüzeyin kenarlarına yerleştirerek tahtadan plastiğe, duvardan jöleye hemen her şeyi dokunmatik bir yüzeye dönüştürebiliyor.

Bir evin duvarını tamamen dokunmatik yapabilirsiniz ve odadaki ışıkları duvara dokunarak açabilir, parlaklığı elinizi duvara sürterek ayarlayabilirsiniz. Oyun hamurunda bile çalışan teknolojiyle, nesneler bilgisayar üzerinden sizin tanımladığınız komutlara göre tepki veriyor. Örneğin masanızın üstünde belirli bölgelere dokunduğunuzda istediğiniz programları açmak için o bölgeleri özel olarak tanıtmanız yeterli oluyor.

Pek çok aksesuara da yön verebilecek projede akıllandıramayacağınız bir nesne ya da yüzey neredeyse yok. Söz konusu teknolojinin uygulandığı alanın düz olması da şart değil. Girintili çıkıntılı yüzeylere de uygulanabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir