Trump Amerika’nın Geleceğini Şekillendirecek Düşüncelerini Açıkladı

Trump Amerika'nın Geleceğini Şekillendirecek Düşüncelerini Açıkladı

BM Genel Kurulu’nda konuşan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, mültecilere baktığı için Türkiye’ye teşekkür etti.

​Trump’ın bazı açıklamaları şöyle:
Uluslarası suç örgütleri sınırlarımızı tehdit ediyor.

Tüm liderlerin öncelikle kendi halklarına hizmet etme hakkı var. Amerika Başkanı olarak her zaman Amerika’yı ön planda tutacağım. Siz de kendi ülkelerinizin liderleri olarak kendi ülkelerinizi her zaman ön planda tutmalısınız.

Amerika’nın hiçbir şey elde edemediği anlaşmalara girmeyeceğiz.

Önümüzdeki tehditler karşısında pasif davranmayacağız.

Ukrayna’dan Çin Denizi’nin güneyine kadar tüm ihlalleri kınamalıyız. Tüm sınırlara ve kültürlere saygı duymalıyız.

Dünyada haydut devletler var. Kuzey Kore çürük bir rejime sahip. Kuzey Kore yönetimi kendi halkının açlıktan ölmesinden sorumlu. Dünyayı nükleer çatışmayla tehdit eden bir ülkeye silah desteği verilmemeli.

BM, Kuzey Kore karşıtı yaptırımlara imza attı. Bunun için Rusya ve Çin’e teşekkür ediyorum ama daha fazlasını yapmamız gerekiyor.

İran, Hizbullah ve diğer terör rejimlerini destekliyor. İsrail ve diğer komşularını tehdit ediyor. İran’la yapılan anlaşma Amerika için utanç kaynağı. Bu konuda henüz son sözümüzü duymadınız. Amerika dışında İran halkının en çok korktuğu şey İran liderleridir.

Ürdün, Türkiye ve Lübnan’a mültecilere kucak açtıkları için teşekkür ediyoruz.

Küba hükümeti bir takım temel reformlar yapmadığı sürece yaptırımları kaldırmayacağız.

Eğer Venezuela hükümeti otoriter rejim uygulamaya devam ederse, daha fazla adım atmaya hazırız. Venezuela’daki sorun, sosyalizmin kötü uygulanması değil, özüne bağlılıkla uygulanması. Venezuela hükümetinin halk üzerindeki otoriter yönetimini sürdürmesi durumunda bu ülkeye karşı daha ileri adımları atmaya hazırız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir