Temizlik ve Hijyen Konusunda Öğretmen ve Öğrencileri Eğitme Projesi

Temizlik ve Hijyen Konusunda Öğretmen ve Öğrencileri Eğitme Projesi

OPET, Gaziantep’teki öğrencilere temizlik ve hijyen bilincinin kazandırılması amacıyla geliştirilen Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek Projesi’ne destek vererek Temiz Tuvalet Kampanyası’yla edindiği deneyimi aktarıyor. Öğretmen ve okul yöneticilerinden oluşan 1000 kişiye temizlik ve hijyen eğitimi verildi. Proje kapsamında Gaziantep’te bulunan tüm öğretmen, okul yöneticileri, yardımcı hizmetler personeli ve öğrencilere temizlik ve hijyen eğitimi gerçekleştirilecek.

Temiz Tuvalet Kampanyası ile Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesine imza atan OPET, sağlık ve hijyen alanındaki çalışmalarına her geçen gün daha da yaygınlaştırarak devam ediyor. OPET, 14 yılda 8 milyonu aşkın kişiye ulaşan Temiz Tuvalet Kampanyası’nda edindiği deneyimi Gaziantep’e taşıyor. OPET’in desteğiyle, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” sloganı altında, Gaziantep’teki tüm öğretmen, okul yöneticileri, yardımcı hizmetler personeli ve öğrencilere temizlik ve hijyen eğitimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Temiz Tuvalet Kampanyası’nın fikir lideri, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Temiz Tuvalet Kampanyası’yla edindikleri deneyimi katılımcılarla şöyle paylaştı: “14 yıl önce başlattığımız Temiz Tuvalet Kampanyası, temiz ve sağlıklı bir toplum yaratma mücadelemizdir. Biz OPET olarak bu konuda yaptığımız çalışmalarla Türkiye’de tuvalet hijyeni kavramını farklı bir boyuta taşıdık. Tuvaletler bir ülkenin medeniyet göstergesidir. Hastalık mikroplarının yüzde 90’ı tuvaletlerden bulaşır. Bu nedenle sağlıklı ve medeni bir toplum olabilmek için tuvalet hijyeni konusunda bilinçli ve duyarlı olmamız çok önemli. Biz OPET olarak kaliteli hizmet anlayışımız çerçevesinde, Temiz Tuvalet Kampanyası’nı kendi istasyonlarımızda kusursuz uygulamaya çalışırken toplumun tüm kademelerine de yaygınlaştırmayı görev bildik, toplumsal bir duyarlılık ve değişim yarattık. 72 ili gezerek 5,5 milyon kilometreden fazla yol kat ettik. 8 milyondan fazla kişiye ulaştık; istasyonlarımızda, köy ve kasabalarda halka, okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimize bizzat seminerler verdik. OPET ve TSE’nin işbirliği ile halka açık tuvaletler için belirlenen standartların da İçişleri Bakanlığı’nca işyeri ve restoran tuvaletleri dahil olmak üzere tüm tuvaletlerde zorunlu kılınmış olması OPET’in bu konudaki başarısını teyitlemektedir” dedi.

Temiz Tuvalet Kampanyası kapsamında OPET, daha önce İstanbul’daki tüm okullarda “Temiz Okulum” projesini uyguladı. TCDD için ise “Temizlik Rayında” adı altında bir proje uyarlayarak tüm personele eğitim verilip; tren, gar ve istasyonlarda temizlik ve hijyenin yaygınlaşması sağlandı. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile “İçilebilir Su, Girilebilir Tuvalet” kampanyası uygulandı ve Malatya ilindeki toplam 4000 öğretmen ve pek çok öğrenciye Temiz Tuvalet Kampanyası eğitimleri verildi. Domuz Gribi salgını döneminde proje “Sevmek Korumaktır” projesine dönüştürülerek tüm OPET istasyonları ve eğitim verilen okullar, mikropların 90 gün boyunca üreme ve bulaşmasını engelleyen Bioshield uygulaması ile koruma altına alındı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi su ve kanalizasyon hizmetlerini yürüten SASKİ Genel Müdürlüğü ile temiz tuvalet, hijyen ve tasarruflu su kullanımı konusundaki sosyal sorumluluk projesi yürütüldü. Son olarak Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Belediyesi, Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği ile Köpüklü Eller Neşeli Yüzler’ Projesi hayata geçirilerek ilçedeki tüm öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı personelin temizlik ve hijyen eğitimi alması planlandı.

“Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” Projesi kapsamında uzun vadede Gaziantep sınırlarında bulunan tüm öğretmenlere, okul yöneticilerine, yardımcı hizmetler personeline ve öğrencilere belirlenecek programlar dahilinde temizlik ve hijyen eğitimleri verilecek. Uygulamalı çalışmalarla projenin sürdürülebilir olması hedeflenirken toplum sağlığı için de önemli bir fayda sunulması amaçlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir