Televizyonun Salondaki Konumu Nasıl Olmalıdır

Televizyonun Salondaki Konumu Nasıl Olmalıdır

Televizyonun, bulunduğu konuma dikkat edilmeden yerleştirilmesi durumunda istediğiniz keyfi alamayacağınız gibi evin penceresinin önüne yerleştirilen televizyonlarda göz bozukluklarına da yol açabilmektedir. Evin aydınlık kısmına yani pencerelerin olduğu bölüme televizyon yerleştirmeyin gözleriniz bozulur. Televizyonunuzun arkasına küçük ışıklandırma yaparak televizyon ışığının gözlerinizi rahatsız etmesini önleyerek ışıksız ortamlarda televizyonu seyredebilirisiniz.

Güneş ışığı alan televizyonlarda yansıma gibi sorunları çözmek için blackout denilen ve bulunduğu ortmaı tamamen karanlık yapan bir store perde sistemini kullanmalısınız.

Oturma grubunuzun, devamlı oturduğunuz mekanın tam orta merkezine televizyonunuzu koyabilirsiniz. Televizyonunuzun mesafesi aslında televizyonun büyüklüğüyle doğru orantılıdır ama en azından 82 ekran gibi orta büyüklükteki bir televizyonu yaklaşık 4-4.5 metre uzaklıktan seyretmeniz tavsiye edilir.

LCD, Plazma 3D televizyonunuzu doğrudan duvara monte edebilirsiniz, yerde de olabilir. Ama hemen arka tarafına yaklaşık 18 cm derinliğinde bir dolap yaptırarak üzerine monte etmeniz tavsiye edilir. Bu şekilde yaparsanız televizyonun arkasında kalan bağlantı kısımlarına rahatlıkla cihazlarınızı takıp çıkarabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir