Taylor Momsen Kimdir

Taylor Momsen Kimdir

Taylor Michel Momsen 26 Temmuz 1993 yılında St. Louis, Missouri de doğan, Amerikalı şarkıcı ve oyuncudur. İlk büyük rolünü 9 yaşında almıştı Gossip Girl dizisinde canlandırdığı Jenny Humphrey karakteri ile tanındı. Küçük kardeşi Sloane Momsen de kendisi gibi genç bir aktristir. Profosyenel olarak oyunculuğa 3 yaşında ulusal bir tanıtım olan Shake ‘N’ Bake ile başladı. Ardından “The Prophet’s Game”de bir rol aldı. 2000 yılında “How the Grinch Stole Christmas”daki Cindy Lou Who rolünü aldı.

2 sene sonra ise 2 projede birden gözüktü. Gretel rolünü oynadığı Hansel & Gretel ve başkanın kızı Alexandra rolünü oynadığı Spy Kids 2: Island of Lost Dreams Ardından, Taylor’ın kariyeri hiçbir zaman yayınlanmayan WB dizisi Missconceptions’da oynayana kadar 3 yıl kadar durakladı. 2002 ‘de ise School’s Out! Christmas topluluğu için Myra & Camile Wnibush ile birlikte Rudolph the Red – Nosed Reindeer şarkısını seslendirdi.

2007’de Doupting Thomas and Saving Shiloh ve Walt Disney yapımı olan Underdog filmlerinde oynadı. 19 Eylül 2007’den beri ise Gossip Girl’de Jenny rolüyle oyunculuk hayatına devam etmektedir.

Aynı zamanda Taylor Momsen kendi kurduğu The Pretty Reckless adlı grubun da solistliğini üstlenmektedir. Grubun diğer üyeleri Ben Phillips (lead gitar, arka vokal), Mark Damon(bas) and Jamie Perkins(davul)’dir The Pretty Reckless’ın çıkışını resmi olarak ilk singleları olan olan Make Me Wanna Die şarkısıyla öğrenilmişdir. Grubun bu şarkısı ayrıca Kick Ass filmininde sountrackinde yer bulmuşdur.

Grup son olarak “Light Me Up“ adı adında çıkardıkları albüm ile konuşulmaktadır.Yakında ise “Going To Hell“ albümünün Going To Hell single’ının lyric videosu çıkmıştır. Taylor bu albümden “Make Me Wanna Die”,”Miss Nothing”,”Just Tonight” gibi şarkılara klip çekmiştir ve çektiği kliplerdeki gerek kostümleri gerek tavırlarıyla şimdiden Amerikanın belalı kızı olarak anılmaya başlanmıştır. Şuan grubu ile beraber turnededir ve Gossip Girl dizisinin 5. sezonuna girmeyeceği doğrulanmıştır.

Oynadığı Film ve diziler
2000 How Grinch Stole Christmas
2002 We Were Soldiers
2002 Spy Kids 2: Island of Lost Dreams
2002 Hansel & Gretel
2006 Saving Shiloh
2007 Paranoid Park
2007 Underdog
2007 Gossip Girl
2008 Doubting Thomas
2010 Make Me Wanna Die Album
2012 Gossip Girl

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir