Suyla Çalışan Kombiyi İcat Eden Bir Türk

Suyla Çalışan Kombiyi İcat Eden Bir Türk

Su hidrojene dönüşüp yakıt olarak kullanarak çalışan kombi ayda 30-40 litre su tüketimi sağlıyor. Bu kombide tüm gaz aksamları su borularına bağlı böylelikle doğalgaz kullanmadan su içindeki hidrojen gazıyla kombi ateşleniyor.

Bu buluş Türkiye’nin mucitlerinden Kemal Ruşen Özçelik’in oğlu Fikret Özçelik’e ait.

Hidroterm markasıyla kombi üretimi başlamış durumda. 2.5 yıldır ürünleri kullanılıyor. Sistemde su haricinde hiç doğalgaz kullanılmıyor sadece çok az elektrik kullanılıyor. Üretilen hidrojen hemen kombi içinde yanarak ısıya dönüşüyor. Yüzde 60 tasarruf sağlanıyor. Hidrojen yanınca oksijen ve su buharı çıktığı için zehirlenme tehlikesi olmadığı gibi hava kirletilmemiş oluyor. Herhangi bir bacaya gerek duymuyor.

Ancak bu kombide elektrik faturası doğalgazdan yüksek gelebilir. Suyu elektroliz etmek için harcanan elektrik ve daha sonra tekrar suyun ısıtılması gibi birçok enerji kayıpları oluşturmakta.

“Suyla Çalışan Kombiyi İcat Eden Bir Türk” hakkında 3 yorum var

  1. Güneş panelleriyle güneş enerjisinden evimin çatısından elektrik üretiyorum ve elektrikli kombi kullanıyorum en uygunu bana göre bu

  2. Bu tür kombilerin en iyisi 100 mt2 bir daire için ısıtmada ayda 700 tl elektirik fatursı gelir bilginize.hemen atlamayın canınız yanmasın. bilgi isteyenler iletişim kurabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir