Canan Karatay Bir Kez Daha Haklı Çıktı İlk Kuruyemiş Araştırması İspanya’da Yapıldı

Canan Karatay Bir Kez Daha Haklı Çıktı İlk Kuruyemiş Araştırması İspanya'da Yapıldı

İspanya Barcelona Küresel Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada hamile kadınlar ve çocukları doğumdan sonra 18 aylık, 5 ve 8 yaşlarında teste tabi tutuldu.

Hamileliğin ilk 3 ayında haftada 3 kez 30 gr sert kabuklu yemiş (ceviz, badem, fındık, fıstık ve çam fıstığı) yiyen annelerin çocuklarının dikkat süresi, kısa süreli hafıza ve bilişsel fonksiyonlar bakımından daha gelişkin olduğu görüldü.

Kabuklu sert yemişler, yetişkinlerde de yüksek tansiyon, oksidatif stres ve diyabet riskini azaltmanın yanı sıra yaşlılığa bağlı bilişsel zayıflamaya karşı koruyucu özelliğe sahip.

Prof Dr. Canan Karatay yıllardır bu konuda insanlara bilgi veriyor. İspanya’daki bu araştırma Karatay’ı haklı çıkarttı.

Canan Karatay kuruyemişin çıtır çıtır yenmesi gerektiğini belirterek şunları ifade ediyor;
Fındık, fıstık çıtır çıtır yenmeli, kan yapar. Çekirdek de bol bol yenebilir. Ceviz çok önemli bir besin. Kabuğuyla satın alıp kırılarak yenilmeli.

Karatay, ithal kuruyemişlerin zararlı olduğunu ancak yerli ucuz hangi kuruyemiş varsa alınıp tüketilebileceğini belirtiyor.

One Reply to “Canan Karatay Bir Kez Daha Haklı Çıktı İlk Kuruyemiş Araştırması İspanya’da Yapıldı”

  1. Canan ablaya bir çok koduda katılıyorum fakat bal konusunda katılmıyorum. Kuran bal şifadır diyor Canan Karatay Bal eşittir zehir diyor. Tamam şeker, karbonhidrad zehirdir ama bal konusunda daha çok bilimsel araştırma yapılmalı.

    Cevap:
    Şekerden üretilen çok sayıda sahte bal ortaya çıkıyor bunların tamamı insanlara zararlıdır. Çin’den bal aroması ithal edildiğini ve eski şifalı balların kalmadığını belirten Canan Hoca şekersiz ballara zararlı demiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir