Sosyal Medyada Köy Takımı Monaco Tartışması Başladı

Sosyal Medyada Köy Takımı Monaco Tartışması Başladı

Türkiye’de bazı spor medyasının futboldan anlamadığını ve televizyonlara yorumcu olarak çıkarılan, gazetelerde köşe yazdırılan bazı isimlerin tamamen fiyasko yorumlar yaptığı yönünde sosyal medyada çok sert eleştiriler yapılıyor.

Monaco şampiyonlar ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile eşleşmiş ve ilk maçı Fenerbahçe 2-1 kazandıktan sonra Türk spor basınındkai bazı futbol yorumcuları tarafından Monaco köy takımı ilan edilmişti. Rövanş maçını Fenerbahçe 3-1 kaybettiği için şampiyonlar liginden elenmişti ve teknik direktör Vítor Pereira ile yolları ayırmıştı.

Türk spor medyasındaki bazı isimler köy takımı olarak adlandırılan Monaco’ya Fenerbahçe’nin elenmesi çok sert ifadelerle eleştirilmişti.

Fenerbahçe ilk maça: Ertuğrul Taşkıran, Hasan Ali Kaldırım, Kjær, Josef de Souza, Ozan Tufan, Fernandão, G. van der Wiel, Emenike, Neustädter, Škrtel ve Salih ile çıkarken Monaco maça: De Sanctis, Fabinho, Jemerson, Dirar, Falcao, Bakayoko, Germain, Sidibé, Mendy, Raggi ve Lemar ilk 11’iyle çıkmış karşılaşmanın 2 golünü Emenike atarken Madrid’in tek golünü Falcao atmıştı.

Fenerbahçe ikinci maça da aynı kadroyla başlarken Monaco maça kaleci Subašić dışında aynı kadroyla çıkmıştı. Karşılaşmada Germain 2 gol atarken Falcao penaltıdan bir gol bulmuştu ve Fenerbahçe’nin tek golünü Emenike atmıştı.

Daha sonra Monaco, grup maçlarında Villarreal’i 2-1 ve 1-0 Tottenham Hotspur’u iki maçta 2-1 yenerken CSKA ile 1-1 berabere kalıp 3-0 mağlup etmeyi başardı. Grupta sadece Bayer Leverkusen’e 3-0 kaybetti ve 1-1 berabere kaldı. Grup lideri olarak üst tura yükselerek Manchester City’e ilk maçı 5-3 kaybetmesine rağmen rövanşta 3-1 yenerek eledi.

Monaco son olarak şampiyonlar ligi Çeyrek final ilk maçında deplasmanda Borussia Dortmund’u 3-2 yenmeyi başardı.

Hal böyle olunca futbolcuları eleştiren futbol yorumcuları, sosyal medyada eleştirilerin odağı haline gelmiş durumda. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi herkesin doğru kaynağa ulaşmasını da kolaylaştırdığı için artık medyanın algı oluşturmak amaçlı çıkardığı haberleri sadece itibar kaybına neden oluyor. Türkiye’de hem futbol markasının hem de futbol yorumculuğunun değer kazanabilmesi bir standart getirilmesi gerektiği düşünülüyor. Özellikle şov amaçlı spor yorumculuğu yapanlar ülke futboluna zarar veren isimlerin başında geliyor. Yıllardır Türkiye’de spor medyasında futbolu tam olarak bilmeyen bazı isimler yorum yaptığı için kulüplerimiz bu yorumculardan etkilenerek çok uçuk paralar harcamasına rağmen Avrupa’da bir türlü istenen başarıları yakalayamıyor ve sürekli borca giriyor. Diğer taraftan Türkiye’de basketbola baktığımızda, bu işi hakkını vererek, doğru yapan yorumcuları görüyoruz. Ülkemizde basketbolda şov yapan yorumcular olmadığı için Türk spor tarihinin Avrupa’da en başarılı branşı kadınlarda ve erkeklerde basketbol olduğunu ve buna yorumculuğun da katkı sağladığını görebiliyoruz.

Sosyal medyadan Türk futbol yorumcularına yönelik bazı tepkiler:

Köy Takımı!!! Monaco Emin Adımlarla Şampiyonlar Ligi Finaline Yürüyor!!! — Mustafa SEZER (@sezer_mustafa)

Ya bu monaco köy takımı deilmiydi bizim muhteşem basınımıza göre— hasan özdemir (@hasanzdemir55)

Köy takımı Monaco işte ne yaparsın ..— blondedude(@blondedude_)

Fenerbahçe yi eleyen Monaco… Türk medyasına göre Köy takımı olan Monaco!!!! — Ahmet Gönülalan (@ahmetgonulalan)

Fenerbahçe'yi eleyen köy takımı Monaco şampiyonlar Ligi'nde yarı finale koşuyor— necati (@1907necati_)

Dün köy takımı diyordunuz bugun nldu da değişti.. Monaco— İlteriş Atsız (@ilteris_atsiz)

köy takımı monaco fransa da lider cl de çeyrek finalist qtm ise yine küme düştü!— Okeanos (@TaylanZor)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir