Sony Görsel-İşitsel Arşivleme Servisi Memnon’u satın aldı

Sony Görsel-İşitsel Arşivleme Servisi Memnon’u satın aldı

Sony Europe Ltd’den yapılan açıklamada, Memnon Archiving Services SA şirketinin satın alındığını duyurdu. Merkezi Brüksel’de bulunan şirket, dijitalleştirme ve dijital arşiv koruma alanında dünya lideri. Memnon’un arşivleme hizmetleri ve teknolojileri Sony’nin kapsamlı iş akışı ile medya çözümleri ve yayın sektöründeki lider konumuyla bir araya gelince dünya genelindeki medya şirketleri, yayıncılar ve kurumlar için gelişmiş medya varlığı yönetimi ve dijitalleştirme çözümleri açısından yeni pazar fırsatları oluşacak.

Sony Europe Başkan Yardımcısı Katsunori Yamanouchi; “Memnon, değerli arşivleri işleme ve yönetme deneyimiyle sektörde lider konumda. Bu alandaki deneyimleri de dünya genelinde saygı gören birçok faklı şirket tarafından biliniyor. Sony, Memnon ile birlikte yüz milyonlarca saatlik AV arşiv içeriğini ve paha biçilemez varlıkları çeşitli formatlarda koruma konusunda müşterilerine destek verebilecek. Bu satın alım, Sony’nin Media Lifecycle Service hizmetine ve mevcut dünya geneli AV ve BT çözümlerine ideal bir katkı sağladı ve varlık dijitalleştirme, depolama, dağıtım ve gelir kaynağı haline getirme olanakları gibi hali hazırda etkileyici tekliflerimizi daha da iyileştirdi”

Memnon CEO’su Michel Merten; “Sony’nin bu satın alımı Memnon’un yayıncıların, kamu kurumlarının, özel kuruluşların, üniversitelerin, spor kuruluşlarının ve daha birçoğunun elinde bulunan büyük hacimlerdeki görsel-işitsel arşivlerin dijitalleştirilmesi, arşivlenmesi ve bunlardan gelir elde edilmesi alanındaki benzersiz uzmanlığıyla Sony’nin yayın ve görsel-işitsel teknolojilerdeki mükemmel geçmişi ve olağanüstü bilgi birikiminin bir araya gelmesi fırsatını sağlıyor. Bir araya gelerek sağladığımız olanaklar sayesinde dünya genelindeki müşterilerimiz, en değerli varlıkları olan içeriklerini acil şekilde koruma altına alabilme konusundaki sorunlarına çözüm üretebilecekler.”

Sony Europe’un Profesyonel Çözümler Media Lifecycle Service Başkanı Baku Morikuni ise “Memnon’un Sony tarafından satın alınması, medya varlığı dijitalleştirme ve yönetim hizmetleri ile çözümlerimizi sürekli olarak güçlendirme konusunda önemli bir dönüm noktası oldu. Sony ve Memnon, artan şekilde arşivleme zorluklarıyla karşılaşan medya şirketleri için en gelişmiş çözümler geliştirmek ve sunmak için güçlerini birleştirecek.” dedi.

Memnon Archiving Services SA şirketinin Sony tarafından satın alımı, Fikri Mülkiyet Haklarının yanı sıra Memnon’un teknolojisi ve yazılım çözümleri mühendislik olanakları da dahil olmak üzere tüm varlıkları kapsayacak. Memnon, Sony Europe Ltd’ın bir parçası olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir